Vanja Milinković Savić: Pohvale dižu samopouzdanje, ali bodove nismo uzeli 1foto:Starsport

Jedan od boljih aktera utakmice sa Brazilom bio je Vanja Milinković Savić, golman reprezentacije Srbije. Odbranio je sijaset dobrih prilika Nejmara i saigrača i zaslužio pohvale za urađeno protiv Selesaa.

Nepodeljen je utisak da golman Torina nije napravio veće propuste protiv Brazila, odnosno d aje skinuo sve ono što je bilo moguće odbraniti.

„Prijaju pohvale, mogu da utiču da samopouzdanje raste, ali ta utakmica je već iza nas i nije nam donela bodove. Sad gledamo da se najbolje spremimo za Kamerun, to nam je glavni cilj“, naveo je Milinković-Savić.

Ambijent u reprezentaciji je nepromenjen, uprkos lošem početku na Mundijalu.

„Nama stvarno ništa ne može da poremeti mir, pa ni poraz od Brazila. Otkako sam ja u reprezentaciji, vlada ogromna pozitivna energija, gde se vidi koliko se momci zalažu za rezultat. Ne vidim da bi jedan poraz mogao bilo šta da poremeti.“

Dvadeset petogodišnji golman dobro je izanalizirao napadačke sposobnosti sutrašnjeg rivala koji u navalnom delu ima brojne dokazane igrače u najboljim klubovima širom Starog kontinenta kakvi su Čupo-Moting, Ekambi, Embuemo….

„Na meni je da se spremim. Imao sam svoju video analizu“, kratak je u analizi bio golman reprezentacije Srbije.

Pohvalio je Vanja golmana rivalskog tima, Andrea Onanu, koji takođe brani u Italiji, čuva gol Intera.

„Onana je odličan golman, vrhunski se snašao na početku ove sezone kada je morao da zameni Handanovića. Izborio se sa svim pritiskom“, rekao je Vanja Milinković-Savić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari