Kavani prihvatio kaznu i izvinio se 1Foto: EPA-EFE/Martin Rickett

Fudbaler Mančester junajteda Edinson Kavani prihvatio je kaznu Fudbalskog saveza Engleske (FA) zbog nepristojnog govora, rekao da se ne slaže sa kaznom i izvinio se ako je nekoga uvredio.

Kavani je u četvrtak suspendovan na tri utakmice i kažnjen sa 100.000 funti pošto je na društvenim mrežama upotrebio španski izraz za crnce. On je posle utakmice, u kojoj je sa dva gola doneo pobedu Junajtedu protiv Sautemptona (3:2) u novembru, napisao „Gracias negrito“.

FA je taj prekršaj okarakterisala kao teži, a Urugvajac je naveo da se neće žaliti na kaznu i da želi što pre da krene dalje posle neprijatne situacije.

„Želim da podelim sa vama da prihvatam kaznu, znajući da su mi i dalje strani običaji engleskoj jezika, ali ne slažem se sa odlukom. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio izrazom naklonosti prema prijatelju, što nije bila moja namera. Oni koji me poznaju znaju da uvek želim samo radost i prijateljstvo“, naveo je Kavani na društvenim mrežama.

„Cenim nebrojene izraze podrške i naklonosti. Moje srce je na mestu jer znam da sam se uvek ljubazno izražavao, u skladu sa mojom kulturom i načinom života. Šaljem vam iskren zagrljaj“, dodao je on.

Kavani će zbog suspenzije propustiti utakmice protiv Aston Vile, Mančester sitija i Votforda.

Mančester junajted je zahvalio FA što je minimalno kaznio Kavanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari