Kevin Panter: Igrati za Željka Obradovića je opijajuće 1Panter i Obradović foto: Srđan Stevanović /Starsport

Imao je Partizan i prošle sezone velike ambicije, ali nije ispunio nijedan od „trofejnih ciljeva“. Povratkom u Evroligu posle osam godina, stekao je uslove da oformi još jaču ekipu, u kojoj će, gotovo izvesno, važan deo činiti Kevin Panter.

Iako u ugovoru sa crno-belima ima klauzulu vezanu za eventualni NBA angažman, Panter je daleko bliži ostanku u Partizanu i naredne sezone.

Amerikanac je trenutno na Letnjoj ligi u Las Vegasu; u razgovoru za grčki Nova sport pričao je o prošloj sezoni, ali i o planovima za budućnost.

„Prošle godine nismo osvojili ništa. Očigledno, to nam nije bio cilj. Ipak, naš krajnji cilj je bio da se plasiramo u Evroligu, što smo i ostvarili. Imamo sada šansu da u Evroligi ostavimo dobar utisak. Mnogo sezona nismo se takmičili u Evroligi, čini mi se devet… Ne znam tačno… Ali bilo je previše. Dugo… Lično bih voleo da budem konkurentan i da to uradim na pravi način i da pokušam da osvojim nešto veliko…“, iskren je Panter.

Amerikanac važi za kvalitetnog šutera iz gotovo svih pozicija; naročito je umešan u šutu iz driblinga i to preko ruke čuvara. Veoma je brz i koristan u tranziciji, što su sve kvaliteti koji ga čine važnim u trenerskoj koncepciji Željka Obradovića.

„Opijajuće je igrati za ovog trenera. Volim da igram za njega. Veliki čovek. Sviđa mi se način na koji trenira. Volim ga i ne bih ga menjao ni za šta. Srećan sam što igram za njega.“

Iako još uvek postoji mogućnost da pronađe NBA angažman, Panter je sve bliži odluci da ostane u Partizanu.

„Iskreno, najverovatnije ću se vratiti u Partizan,.NBA je uvek moj cilj broj 1, ali srećan sam što sam u Partizanu. Vratiću se jer volim izazove sa kojima ćemo se suočiti ove godine.“

Panter je naveo i lične ciljeve u nastupajućoj takmičarskoj godini.

„Želeo bih da igram plej-of, dođem do fajnal fora i nastavim da budem među najboljim igračima Evrolige.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari