Kilijan Embape dobio nestvarnu ponudu: Saudijci nude najviše para u istoriji fudbala 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Pari Sen Žermen pokušava na sve načine da do 31. avgusta reši pitanje statusa svog najboljeg igrača.

Kilijan Embape je nedavno udaljen sa priprema Parižana za narednu sezonu. Odlukom da narednog leta ne produži ugovor sa klubom, doveo je u gotovo nerešivu situaciju upravu „svetaca“. PSŽ bi u tom slučaju morao da se pomiri sa tim da ostaje bez obeštećenja a pritom bi Embape mogao da prihoduje ogroman novac samo na osnovu dogovorenog bonusa na ime lojalnosti.

S tim u vezi, Parižani pokušavaju na sve načine da do 31. avgusta raskinu saradnju sa Embapeom kako mu ne bi isplatili novac na osnovu pomenutog bonusa od čak 90 miliona evra. Kao spasilac pojavio se Al Hilal, a prem saznanjima poznatog fudbalskog insajdera Fabricija Romana, spreman je da Parižanima ponudu istorijsku svotu novca na ime obeštećenja, nestvarnih 300.000.000 evra.

Klub koji je nedavno angažovao Sergeja Milinkovića Savića, Rubena Neveša i Kalidua Kulibalija, a na dobrom je putu da dovede i Aleksandra Mitrovića, odnosno Malkolma spremio je i bezobrazno visoku ponudu samom Embapeu za jednogodišnju saradnju – 700.000.000 evra.

Francuski fudbaler bi dobio najveći ugovor u istoriji fudbala, a po danu bi zarađivao 1,9 miliona evra.

Paket od milijardu evra ukupno, Saudijci su spremni da ponude samo za jednogodišnju saradnju, posle koje bi Embape mogao da komotno pređe u Real Madrid.

Ideja jednog od najambicioznijih saudijskih projekata je bez sumnje da Embapeov potpis bude marketinški potez, kao što je bio Ronaldov. Kristijano je pionir fudbalskog krema u Saudijskoj Arabiji.

Logično, PSŽ je odmah prihvatio ponudu Al Hilala, ali je veliko pitanje da li će isto uraditi i sam Kilijan Embape. Svestan je reprezentativac Francuske da će u suprotnom, najverovantije, čitavu sezonu Parižana isprati na tribinama, u civilu.

Parižani su prethodnih dana imali ponude Intera, Mančester junajteda, Čelsija, Totenhema, čak i Barselone ali nijedna nije mogla da se uporedi sa opcijom koju nudi Al Hilal.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari