Degenek od Crvene zvezde dobija pola miliona evra 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Šanse da se Strahinja Eraković vrati u Crvenu zvezdu na šestomesečnu pozajmicu veoma su male. Da bi izbegli veći stres a i pronašli dugoročnije rešenje, crveno-beli angažovali defanzivca po ukusu Baraka Bahara.

Prelaskom u Zenit za sedam miliona evra, Zvzeda je odlaskom Strahinje Erakovića ostala bez veoma bitnog fudbalera u poslednjeoj liniji. Novi šef struke, Barak Bahar bio je spreman za takav manevar na tržištu srpskog velikana, zatraživši od uprave da alternaciju pronađu u povratniku Milošu Degeneku.

Odmah po odlasku Erakovića u Rusiju, Zvezdan Terzić i saradnici krenuli su u konkretizaciju posla. Ponovo je kontaktiran američki Kolumbus, za koji je Degenek nastupao po drugom odlasku iz Ljutice Bogdana. Svesni želje igrača da po treći put zaigra za Zvezdu, Amerikanci su tokom razgovora smanjili iznos za obeštećenje sa projektovanih milion na nekih 600.000 evra što je za crveno-bele još povoljnija varijanta.

Prema saznanjima Mozzart sporta, Degenek će u Zvezdi imati garantovanih 500.000 evra, ali će moći dodatno „masno“ da zaradi ukoliko bude ostvario ne toliko zahtevne bonuse ogledane u broju klupskih titula, odnosno značajnijeg individualnog učinka.

Bahar će tako dobiti igrača koji će po broju mandata biti sada u ravni sa dosadašnjim rekorderom Nenadom Milijašom, koji je, takođe, u tri navrata igrao za Crvenu zvezdu.

Izraelski stručnjak je Degeneka želeo još dok je uspešno vodio Makabi iz Haife. Moći će 29-godišnjeg defanzivca da koristi kao desnog štopera u formaciji sa trojicom klasičnih defanzivaca ili kao desnog beka u vrlo defanzivnoj formaciji sa dvojicom štopera.

Degenek je najbolje partije u crveno-belom dresu pružao dok je trener bio Vladan Milojević. Bio je jedan od junaka junskih kvalifikacija 2018. za plasman u Ligu šampiona, a navijači će zauvek zapamtiti njegov doprinos preokretu u revanšu sa Salcburgom.

Degenek je u Crvenoj zvezdi bio prvo šest meseci, od juna do decembra 2018. godine. Potom se iz Al Hilala vratio leta 2019. godine uoči drugog plasmana u Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari