Kineski fudbaleri beže iz Španije od korona virusa 1Foto: Pixabay/StockSnap

Fudbaleri kluba iz Vuhana, koji su prvobitno zadržani u Španiji zbog epidemije korona virusa u njihovoj zemlji, danas će se vratiti u Kinu kako bi pokušali da pobegnu od virusa koji se brzo širi Evropom.

Fudbaleri Vuhan Džala skoro mesec i po dana borave u Španiji, gde su došli na pripreme. Oni nisu mogli da se vrati u Kinu zbog zabrane ulaska u zemlju, ali se danas ipak vraćaju kući, pošto se situacija u Španiji pogoršala.

Kineska ekipa je sredinom februara trebalo da otputuje iz Španije, ali je tada odlučeno da do kraja marta ostanu u južnom delu zemlje. Medjutim, plan je ove nedelje promenjen zbog porasta zaraženih u Španiji i Evropi.

„Stvari su sada dobre u Kini. Kineska liga će najverovatnije startovati početkom maja. Moraćemo da idemo u karantin kada stignemo, pa što pre krenemo iz Španije, bolje za nas“, rekao je trener kineske ekipe Hose Gonzales.

Ekipa će prvo otići u Šenžen, gde će nastaviti pripreme uoči početka kineske Super lige. Takmičenje je trebalo da počne 22. februara, ali je suspendovan početak zbog virusa.

U Vuhanu je izbio novi virus i brzo se proširio na ostale zemlje, pa je sada zaraženo više od 145.000 ljudi, a umrlo je 5.400 širom sveta.

Nijedan od fudbalera Vuhan Džala nije bio zaražen kada je ekipa došla u Španiju, ali je baka jednog od njih umrla od posledica korona virusa.

Španske vlasti saopštile su da je zaraženo više od 5.700 ljudi, ali da se očekuje da brojka dostigne 10.000 u narednim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari