Kirjos izazov za Troickog 1Foto: . EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Protivnik Viktoru Troickom danas u drugom kolu je Nik Kirjos, koji je na premijeri pred domaćom publikom izgubio samo sedam gemova od Brazilca Dutre da Silve.

„Kada igra dobro, definitivno je jedan od najboljih. Ima jedan od najboljih servisa svih vremena. Ima tih dana kad mu se ne igra, onda pravi skandale, ali kada hoće onda je najbolji. Ne smem da mu dam vremena u igri, jer kad ima vremena onda je jako nezgodan. Sigurno je željan pobede, ima samopouzdanja. Biće težak meč za mene, a i publika će biti na njegovoj strani“, rekao je Troicki, trenutno 65. na ATP listi.

I Nik Kirjos očekuje zanimljiv meč.

„Igrali smo prošle godine u Montrealu, kada sam pobedio. Znam šta mogu da očekujem, Viktor je nezgodan protivnik, a pritom dobro igra na slemovima. Ima odličan servis, odličan bekhend…“, izjavio je Australijanac.

Lako za favorite osim Raonića

Svi najozbiljniji pretendenti na australijski teniski presto u muškoj konkurenciji, koji su do sada izašli na teren, dobili su mečeve prvog kola, pa tako i branilac titule Rodžer Federer, kojem je bilo potreban 101 minut da eliminiše Slovenca Aljaža Bedenea – 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) i zakaže duel sa Janom Lenardom Štrufom iz Nemačke. I dok je pobeda iskusnog i trofejima ovenčanog Švajcarca bila zicer, baš kao i prolaz Rafaela Nadala, Grigora Dimitrova, Aleksandra Zvereva, Dominika Tima, Marina Čilića… dotle su iznenađenje jučerašnje eliminacije 20. i 23. nosioca, Roberta Bautiste Aguta od Fernanda Verdaska (0:3) i Miloša Raonića od Lukasa Lacka (1:3). 

Halep na „mišiće“ u drugo kolo

Najbolje rangirana teniserka sveta Rumunka Simona Halep preskočila je prvo kolo AO, ali uz dosta muke, jer je kvalifikantkinja i 193. igračica sveta Destani Ajave iz Australije vodila s 5:2 u prvom setu i izgubila ga tek u taj-brejku, da bi u drugom pala pod naletom favoritkinje. Dalje su prošle i trećeplasirana na WTA listi Gabrinje Muguruza, pobedom nad Džesikom Ponše (2:0) i eksšampionka AO Marija Šarapova, koja je bila bolja od Tatjane Marije (2:0), ali ne i nekadašnja osvajačica Vimbldona Petra Kvitova, izbačena od Andree Petković (1:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari