Kiša golova nije išla oko Kragujevca već je pala na "Čika Dači": Olajinka i Ivanićeve bravure za pobedu Zvezde 1Foto: Starsport

Zvezda je u Kragujevcu dala četiri gola, po dva Olajinka i Ivanić, ali je i primila tri u duelu s Radničkim na „Čika Dači“ u 11. kolu državnog fudbalskog prvenstva.

U kiši golova ostaje nedoumica oko administrativnog propusta domaćina koji je u drugom poluvremenu u igru uveo igrača (Vidović) koga nije imao u protokolu.

U odnosu na utakmicu s Jang bojsom u Ligi šampiona Zvezdin trener Bahar se opredelio za tri izmene u sastavu, ali među njima nije bio Kraso, kome je odato priznanje za doprinos u susretu sa švajcarskim prvakom. Kanga je dobio priliku umesto Stamenića, a Lučić umesto Mitrovića, koji se ne ističe u poslednje vreme. Iz poslednje linije je izostao Rodić, a napad je pojačan Olajinkom.

Prvu stopostotnu šansu imao je Ndiaje u 16. minutu, ali kao da su se vračevi urotili protiv njega u drpskom šampionatu. Iz dvaput je na metar od gola šutirao u golmana Lekovića, koji je oba puta ispoljio vrhunski refleks.

A onda su golovi počeli da padaju kao na traci zahvaljujući i pospanim stanjima obe odbrane u tim prilikama.

1:0 – Kragujevčani su poveli u 21. minutu. Gluščević je malo iskosa s leve strane odmerenim udarcem pored Mijailovićeve noge poslao neuhvatljivu loptu u dalji ugao.

1:1 – U 28. minutu domaćin je propustio veliku šansu da udvostruči prednost, jer je Činedu dao prejak pas usamljenom Viždiju, koji se stuštio na suprotnoj strani. U sledećem napadu Zvezda je poravnala rezultat. Olajinka je s pet metara lako naciljao brisani prostor do mreže.

1:2 – Lučić je u 34. minutu na levom krilu u šesnaestercu nekoliko puta zalomio čuvara, prosledio je loptu u srce kaznenog prostora, a Olajinka je ponovo imao dovoljno vremena da podesi nogu. Šutirao je pod prečku.

2:2 –  U 39. minutu Činedu je šutirao iz okreta s desetak metara, ali naizgled lak udarac je bio neuhvatljiv za Glazera i uprkos paradi.

2:3 – U 43. minutu Ivanić je fintama kao na malom fudbalu na malom prostoru nadmudrio dvojicu protivničkih igrača, koji su, istina, mlako reagovali na majstorije Zvezdine uzdanice. Ni konačni udarac nije bio rezak, ali je lopta prošla pored Lekovićeve noge ka nebranjenom golu.

2:4 – Crveno-beli su u nastavku meča bili gotovo bezopasni, ali su iz takve situacije načinili u 64. minutu odsudnu prednost blagodareći Ivanićevoj bravuri. Bukari je s desnog krila uočio da se njegov saigrač približava šesnaestercu. Uposlio ga je, a Ivanić je ne časeći časa iz prve plasirao loptu u Lekovićev gornji levi ugao.

3:4 – Zorić je u trećem minutu nadoknade vremena vratio nadu Radničkom, pošto je prvo nanizao nekoliko Zvezdinih igrača.

Superliga (10. kolo)

Radnički 1923 – Crvena zvezda 3:4 (2:3)
Čukarički – Voždovac
TSC – Spartak

Subota

Novi Pazar – Vojvodina 3:1 (0:0)
Javor – Železničar 2:1 (1:0)
Partizan – Mladost 2:0 (0:0)

Petak

IMT – Radnik Surdulica 1:1 (1:0)
Radnički Niš – Napredak 1:1 (1:0)

Tabela: Partizan 25, Crvena zvezda 21, TSC 20, Čukarički 15, Voždovac 15, Mladost 15, Vojvodina 14, Javor 14, Novi Pazar 13, Spartak 12, IMT 11, Radnik 9, Radnički (N) 9, Napredak 9, Radnički 1923 6, Železničar 4.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari