KK Crvena zvezda: Današnji sastanak ABA lige nelegalan 1www.wikipedia.org

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je sastanak klubova ABA lige koji je za danas sazvao predsednik Budućnosti Dragan Bokan nelegalan i da uz takav način rada regionalno takmičenje ne može da opstane.

Kako je saopšteno na sajtu Zvezde, Bokan je za danas sazvao „nelegalni sastanak kubova ABA lige“, koji bi trebalo da se održi u 14 časova, zbog kako je navedeno „novonastale situacije u ABA ligi“. Na taj sastanak iz Zvezde tvrde da nisu pozvani.

„Ovaj poziv Dragana Bokana vidimo kao još nelegalan i nezakonit korak suprotan svim aktima i pokušajima da pravno uredimo ligu koja je u vlasništvu svih klubova“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Kako je navela Zvezda, „novonastala situacija“ je blokada računa ABA lige jtd u Zagrebu, od strane Rajfajzen Banke sa sedištem u Zagrebu, uz obrazloženje da će tako ostati do daljeg dok se „ne urede pravni akti lige“.

Crveno-beli su naveli da ti akti nisu uređeni pet godina, zbog čega je Zvezda tužila ABA ligu 2. februara.

Zvezda je podsetila da je postignuto vansudsko poravananje, ali da je ono propalo „zbog opstrukcije predsednika KK Budućnost Dragana Bokana“.

„Kao klub moramo da primetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo videli u poslednjih 15 meseci, kada je zbog istog razloga 1. jula 2019. godine blokiran račun ABA lige jtd u Beogradu, zbog čega je Crvena zvezda intervenisala u više navrata, tražila hitno uredjenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi isključivo i jedino od TV prava, a to je novac koji dolazi iz Srbije“, piše u saopštenju.

Zvezda je na svom sajtu dala na uvid dopis koji je danas uputila svim klubovima ABA lige u kome je zatražila „hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu“, bez koga, kako je naveo beogradski klub, ABA liga neće opstati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari