KK Crvena zvezda odgovara Vučiću: Mi smo najtransparentniji klub 1Foto: edja Milosavljevic/ STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je gostujući na jutarnjem programu TV Prva danas rekao da Partizana i Zvezde ne bi bilo da nema države koja im finansijski pomaže.

Na sajtu KK Crvena zvezda objavljeno je saopštenje gde navode da „kao daleko najtransparentniji klub na ovim prostorima, i ove godine u vreme odigravanja završnice Kupa Radivoj Korać daju na uvid javnosti detalje svog finansijskog poslovanja“.

„Ovoga puta svi zainteresovani, a na prvom mestu Zvezdaška i kompletna sportska javnost mogu da pogledaju sve stavke i kompletnu strukturu prihoda KK Crvena zvezda Meridianbet zaključno sa 31.12.2023. godine (počev od 2011. godine): Prihode od grada Beograda i Republike Srbije (41 procenata učešća), prodaje sezonskih i dnevnih karata, sponzorskih ugovora, Evrolige…“, naveli su u saopštenju.

Takođe, kako ističu, na njihovom sajtu mogu se videti i izveštaji od prethodnih godina.

Da podsetimo, Vučić je danas rekao da košarkaški klubovi Partizan i Zvezda „postojali ne bi bez države“.

„I nemojte da vas lažu da su uspešni. Od svih onih velikih akcija skupljanja para za poreze, dinara nisu uplatili. Na današnji dan dužni su skoro šest miliona evra, Zvezda je dužna milion i 200 hiljada evra za poreze u košarci“, izjavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari