Klaudio Ranijeri se vraća u Premijer ligu 1 EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Familija Poco, koja u vlasništvu ima fudbalske klubove Votford, Udineze i Granadu, ima naviku da često menja trenere. Da od loše prakse nisu odustali pokazuje i poslednji primer; usled slabih rezultata u Premijer ligi, Votford će dobiti novog trenera u liku iskusnog stratega Klaudija Ranijerija.

U poslednjih deset godina, Klaudio Ranijeri postaće čak 14. trener Votforda.

Dokazani italijanski stručnjak, kojeg će fudbalska javnost zauvek pamtiti kao menadžera koji je sa Lesterom uspeo da osvoji Premijer ligu 2016. godine na klupi Votforda zameniće Ćiska Munjoza.

Votford je u nedelju jutro smenio Španca posle serije razočaravajućih rezultata koji su nastavljeni porazom na gostovanju Lidsu (0:1).

Prvi kandidat uprave klupa za Munjozovog naslednika je Klaudio Ranijeri.

Italijanski ogranak Skaj sporta javlja da je 70-godišnji strateg već započeo pregovore o novom angažmanu i da se odgovor na ponudu Stršljenova očekuje u najskorijem mogućem roku.

Ranijeri bi se u tom slučaju vratio u Premijer ligu, gde je već trenirao Čelsi, Lester (najveći uspeh u karijeri osvajanjem titule 2016) i Fulam, uz podsećanje da je radio još u Napoliju, Kaljariju, Atletiku, Valensiji, Juventusu, Parmi, Romi, Monaku, Nantu, a poslednji posao imao je u Sampdoriji, gde mu je krajem prethodnog prvenstva istekao ugovor.

Bio je i selektor Grčke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari