Klop ne sumnja u igrače posle poraza od Votforda 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da nije bilo razloga da se ljuti na svoje igrače samo da bi se osećao bolje nakon što je prekinut njihov niz utakmica bez poraza u Premijer ligi.

Porazom od 0:3 na Vikaridž Roudu prekinut je niz od 44 utakmice bez poraza u prvenstvu i onemogućeno „crvenima“ da postave novi rekord Premijer lige od 19 uzastopnih pobeda.

Ali, umesto da se ljuti na svoje igrače posle njihove najlošije igre u protekloj godini, Klop im je objasnio šta je pošlo po zlu, nakon što je po povratku kući u subotu ponovo pogledao utakmicu.

Klop je rekao da bi bio „idiot“ ako bi sada počeo da sumnja u karakter igrača i izgubio poverenje u njih.

„Može da se desi da se naljutim na igrače, ali nisam se naljutio na njih tokom ovog susreta. Zdravorazumski gledano, ako odem na sastanak i vičem na njih kao da su izgubili poslednjih 10 utakmica u nizu zbog lošeg stava, to bi bilo veoma čudno. Ne interesuje me da se posle sastanka ja osećam bolje. Interesuje me da momci dobiju prave informacije i to može da bude sa više ili manje emocija“, rekao je Klop preneo je danas Skaj.

„Ako je potrebno da analizirate, analizirate, a analize nemaju emociju. One su pregled činjenica i mi nismo bili dovoljno dobri. To je jednostavan odgovor“, dodao je trener Liverpula.

Nakon dva poraza u tri utakmice, izgubivši i od Atletiko Madrida u Ligi šampiona, put u London za utakmicu FA kupa protiv Čelsija veoma je značajan za „crvene“ koji pokušavaju da se vrate u formu koju su imali pre odlaska na polusezonsku pauzu. Igrači su saslušali poruku i Klop je uveren da su i oni spremni da, kako on voli da kaže: „Uzvrate udarac“.

„Nije bilo aplauza. Nisu došli do mene i rekli ‘To je bio odličan sastanak šefe’ „, dodao je.

„Naravno da i oni žele da uzvrate udarac. To je besprekoran tim igrača. Situacija u kojoj se nalazimo je posebna. Ko može da nas posavetuje? Prošli smo kroz veoma dug period sa odličnim nastupima, senzacionalnim fudbalom, fenomenalnim golovima, velikim uspehom – do ovog trenutka. Nimalo ne sumnjam u karakter momaka i bio bih zaista idiot kada bih sumnjao. Da budem iskren, oni zaslužuju moje poverenje, moju veru i neće to izgubiti nakon jedne loše utakmice“, rekao je Klop.

Utakmica Čelsija i Liverpula igra se večeras od 20.45 na Stamford Bridžu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari