Klop o povratku Bajčetića: Ručam, gledam ga i pitam se zašto još ne može da igra 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Za Liverpul nema spavanja na lovorikama.

Posle trijumfa u Kupu ligaša Engleske u nedelju fudbalskog velikana s Enfilda u sredu očekuje meč osmine finala domaćeg FA kupa.

Biće domaćin Sautemptonu, koji se u Čempionšipu (trenutno četvrti) bori da se posle godinu dana vrati u najbolje društvo.

Obično su to utakmice u kojima treneri daju šansu drugopozivcima i onima koji su se tek oporavili od povrede.

Mislilo se da je to možda i šansa za povratak Stefana Bajčetića na teren, ali je Nemac Jirgen Klop, Liverpulov strateg, obrazložio da lekari još nisu dali zeleno svetlo.

„Ručao sam u trening-centru, gledao sam ga kako radi i pitao sam se: „Zašto ne igra?“. Očigledno je da je stekao kondiciju, trči, obavlja sve što treba. Nema bolove, snimci pokazuju da je sve u redu, ali medicinski tim smatra da još nije spreman za treninge s timom, a tako ni za konkurisanje za utakmice“, rekao je Klop.

Bajčetić, 19-godišnji zadnji vezni, dao je u prošloj sezoni na znanje o kakvom se darovitom igraču radi, međutim, na letnjim pripremama ga je zadesio prvi peh.

Kad se oporavio, dobio je priliku pred kraj susreta trećeg kola Kupa ligaša s Lesterom na Enfildu (3:1) 27. septembra prošle godine, ali se opet povredio.

Izgleda da je na pragu povratka. Videće se hoće li i zaigrati u poslednjoj Klopovoj sezoni na klupi Liverpula. Nemački trener se saglasio da sin nekadašnjeg igrača Vojvodine i Crvene zvezde Srđana Bajčetića pređe iz Seltine škole u podmladak redsa.

Pod Klopom je i debitovao za glavni tim 2022.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari