Klop priznao grešku: Stefan je prerano bačen u vatru, moramo biti strpljivi 1EPA-EFE/PETER POWELL

Možda i silom prilika, usled povreda brojnih igrača, Jirgen Klop je prošle sezone koristio Stefana Bajčetića više nego što je trebalo.

Nemački stručnjak na klupi Liverpula priznao je da je prerano počeo da forsira mladog fudbalera, koji se i povredio usled preterane fizičke istrošenosti.

Sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i Vojvodine, povredio je butni mišić zbog čega je propustio dobar deo prošle sezone.

Od marta ove godine je nastupio samo dvaput za Redse, u septembarskim okršajima sa Lesterom u Liga kupu (11. minuta) i LASK-om u Ligi Evrope (61. minut), nakon čega je morao ponovo na pauzu.

Devetnaestogodišnju fudbaler nastupio je na 21 meču za Liverpul, čak je i postigao gol protiv Aston Vile prošle sezone, međutim, povrede su ga na duži vremenski period udaljile sa fudbalskog terena.

– Sa Stefanom imamo jednu od onih situacija… Ajde da kažem to ovako – njegov kvalitet, potencijal i talenat su neverovatni, to su svi videli. Sjajan igrač! Ali, nije još bio spreman. On je još u godinama kada raste, imamo neke igrače jače konstitucije i druge kojima je potrebno dodatno vreme. I to je u redu. Sa ovim drugima ćemo morati da usporimo i sačekamo da sve bude na svom mestu. Kada se to dogodi, kada Stefan ponovo bude mogao da igra, Liverpul će imati odličnog igrača na raspolaganju – priznao je Jirgen Klop grešku, s obzirom na to da je u drugom delu prošle sezone preforsirao Bajčetića.

Ne želeći da napravi sličnu pogrešnu procenu, menadžer Liverupla tvrdi da sada neće žuriti sa njegovim povratkom u takmičarsku ekipu.

– Moraćemo da sačekamo. Tu je, trenira po svom programu, a kada će se vratiti, to još ne mogu da vam kažem. Znamo koliko je dobar i moramo da mu pomognemo da osposobi telo da to i pokaže. Ne jednom, nego tri puta nedeljno. Zato polako, stići ćemo dotle. Trenutno ne mogu da računam na njega i to je tako.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari