Košarkaši Partizana posle ubedljivog poraza u Ankari od Turk Telekoma i izuzetno blede partije koja je gora od rezultata, stigli su u Novo Mesto na megdan Krki.

Ekipi koja je godinama neugodan domaćin, u školskoj sali „Leon Štukelj“ retko se kad neko baš naigrao i bio ubedljiv protiv domaćina, čak je i u ABA ligi dominantna Crvena zvezda nedavno dobila utakmicu „posle“ njenog vremenskog kraja iz slobodnih bacanja zbog tehničke treneru domaćih.

I crno-beli su se saplitali u Novom Mestu, osim poraza put u Ankaru i nazad im je doneo brojne komplikacije u smislu čekanja na aerodromu i neprospavanih noći. U Sloveniju su zato došli dan pre i sinoć već trenirali.

Trener Partizana Željko Obradović naglasio je da Krka naročito na svom terenu ume da bude jako neugodan protivnik.

„I ove sezone su pokazali da zaslužuju svako poštovanje i mi u utakmicu moramo ući što je moguće bolje pripremljeni. Kako fizički tako i glavom. Iza nas je utakmica u Evrokupu i situacija koju smo imali sa letovima u odlasku i dolasku iz Turske. Ona nam sigurno neće pomoći kada je svežina ekipe u pitanju, ali nemamo vremena da o tome razmišljamo. Već da fokus prebacimo na teren“, rekao je Obradović, čija je ekipa u prvom ovosezonskom meču protiv Krke pobedila 92:45.

Dalibor Damjanović, trener Krke, naglasio je da će njegovoj ekipi ovo biti četvrta utakmica u osam dana i to protiv najtežeg protivnika.

„Motiva nam neće nedostajati, a ne smemo da se uplašimo prtoivnika. moramo dauđemo u utakmicu jako, sa mnogo energije. Oni će biti još motivisaniji zbog dva vezana poraza i sigurno Željko Obradović očekuje reakciju svojih igrača posle dve lošije partije. Mi ćemo dati sve od sebe i očekujem veliku podršku od naših navijača, a znam da će biti i navijača Partizana“, rekao je Damjanović.

Raspored i tabela

Krka – Partizan         17.00

Split – Igokea            19.00

Borac – Zadar           21.00

subota

Cibona – SC Derbi    19.00

FMP – Mega 21.00

nedelja

Crvena zvezda – Mornar    17.00

Budućnost – Cedevita Olimpija    19.00

Tabela: Crvena zvezda 14-1, Partizan 13-3, Budućnost 11-3, Cedevita Olimpija 9-6, FMP 10-4, Igokea 8-7, Mega 7-8, Mornar 7-8, SC Derbi 6-9, Cibona 5-10, Zadar 5-10, Borac 5-10, Krka 3-12, Split 2-14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari