Klub bez kompasa 1Foto: Starsport

Umesto da u miru uđe u sezonu fudbalski klub Vojvodina štancuje afere, samo još više krnjeći svoj ionako, poslednjih godina, narušen ugled.

Na dan kada je nekadašnji kapiten Dejan Meleg demantovao zvaničnu verziju svog „nestanka“ i transfera u Kajzeri, odnosno odbacio epitet nedisciplinovanog i samovoljnog momka, a sadašnju upravu bivšeg giganta sa „Karađorđa“ podsetio da klub „nije benzinska pumpa“, neočekivano su se razišli putevi Lala i trenera Radoslava Bataka. I to, da sve bude tragikomčnije, odmah posle konferencije za medije, gde je bivši igrač novosadskih crveno-belih

procenio da su posle 2:1 u prvom sudaru sa Ružemberokom šanse za prolaz u drugu rundu borbe za Ligu Evrope „60 odsto“.

I to zbog burnog razgovora sa predsednicima Upravnog i Nadzornog odbora kluba, Dušana MIjića i Dragoslava Vukovića. Čiji tok ima, naravno, dve verzije.

– Rekao sam mu da sam razočaran kako je priveo utakmicu kraju. Tog momenta on je ustao, rekao da tražimo novog trenera i otišao. Radi se o čoveku koji je pokazao sujetu. Ne želim da pričam loše protiv njega, ali smatram da je ovo kukavički potez. Sa takvim ponašanjem i takvim pristupom on bi dobio otkaz, ali ja mu ga nisam dao, jer je sâm otišao – objasnio je Vuković, dok Batak tvrdi da mu je rečeno da je „razočarao i da više ne mora da dolazi na posao“, sa sve napomenom da on ostavku „ne bi podneo zbog svojih igrača“.

I, ništa tu ne bilo čudno, čak ni za srpski fudbal gde se vazda mešaju žabe i babe, jer klupski čelnici redovno i svuda zabadaju nos u struku (u ovom slučaju zbog pada igre u finišu meča i izvođenju iz igre Nemanje Subotića i Aleksandra Mesarovića), a treneri trpe dok ne puknu, da Vojvodina ne menja uprave i šefove stručnog štaba kao na proizvodnoj traci. Tako je Nenad Vanić treći čovek na mestu šefa stručnog štaba, jer je Batak vodio ekipu samo od aprila, a njegov prethodnik Aleksandar Ivanović na svega četiri meča. I to za samo šest meseci.

CSKA testira Đukićev Partizan

Posle loših igara i poraza u test mečevima na Zlatiboru, protiv crnogorske Zete (0:1) i Mladosti iz Lučana (0:1), Partizanovi fudbaleri su se izgleda „ukačili“ sa novim trenerom Miroslavom Đukićem i povezali konce na terenu, pa su na pripremama u Sloveniji izašli kao pobednici iz duela sa austrijskim drugoligašem Kapfenbergom (2:0) i višestrukim učesnikom Lige šampiona – danskim Kopenhagenom (3:2). Međutim, tek bi duel sa ruskim velikanom CSKA (subota) trebalo da ponudi pravi presek forme i fudbala crno-belih, odnosno nagovesti koliko je naš prvak spreman za dolazeće susrete sa ekipom podgoričke Budućnosti, na startu trke za Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari