Ko bude vređao takmičare leteće sa tribina: Australijan open preventivno štiti Đokovića 1EPA-EFE/DAVE HUNT

Organizatori prvog grend slema u 2023. godini izdali oštro upozorenje publici u Melburnu.

Ceo svet je radoznao da vidi kako će se Australijanci ophoditi prema Novaku Đokoviću tokom turnira u „Rod Lejver areni“ (16 – 29. januar). Ne računajući srpske iseljenike u toj zemlji, jer su mu oni držali stranu i tokom prošlosezonskog suđenja sa vlastima, na koncu kog je (protiv korona virusa) nevakcinisani osvajač 21. grend slema deportovan sa Petog kontinenta.

Pošto mu je prethodno oduzeto, regularnim putem, dobijeno medicinsko izuzeće, a za njega zaključeno da bi svojim stavovima mogao da podstakne na dodatnu aktivnost domaće antivaksere, inače žestokih kritičara pomenute munizacije i hermetičkog zatvaranja zemlje u odnosu na svet, u cilju izbegavanja većeg broja žrtava kovida 19.

U tom smislu, tamošnji mediji prenose da su čelnici Australijan openaodlučili da preduzmu odgovarajuće korake, kako bi sprečili (ne)verbalno vređanje petog reketa sveta i četvrtog nosioca Ozi opena od strane onih koji se se minulog januara protivili učešću Đokovića, a možda budu prisustvovali njegovim mečevima ovog meseca.

„Ako navijači pokvare bilo čije uživanje – biće izbačeni. Ne želimo ih tamo. Mogu sami da se udalje ili ćemo ih mi izbaciti. „no što mi se uvek sviđalo u Melburnu jeste veliko poštovanje izvrsnosti i sporta, koje je verovatno veće nego u bilo kom drugom delu Australije. Očekujem da će navijači to da cene“, saopštio je direktor AO, Kreg Tajli, ne navodeći Novakovo ime ,mada je jasno da se priča (najviše) odnosi baš na devetostrukog pobednika AO.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari