Ko će sa Novakom u Pariz, četiri olimpijske vize za srpske tenisere 1foto: Starsrport/Serbia Open

Osim Đokovića, šansu da nastupe na najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji dobili su još Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Nakon objavljivanja poslednje ATP liste postalo je poznato i ko je od srpskih tenisera stekao pravo da se takmiči na Olimpijskim igrama.

Poznato je već odavno da je Đoković učešće u Parizu označio kao prioritetno ove sezone, međutim još uvek nije objavljeno ko će mu se od kolega priključiti na Olimpijadi.

Normu su, osim Novaka, ispunili još: Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Naravno, svako od njih ima pravo da se izjasni da li želi da nastupi na Olimpijskim igrama i čini se da nisu baš svi raspoloženi da se nađu u Parizu.

Dušan Lajović je spreman da zaigra za Srbiju na Olimpijadi, međutim istog razmišljanja nisu i Laslo Đere, odnosno Miomir Kecmanović.

Đere je tokom Rolan Garosa poručio da nije siguran da će zaigrati u prestonici Francuske jer su mu prioriteti nešto drugačiji.

– Najverovatnije neću igrati u Parizu zbog svega što se dešavalo. Sada mi je primarni cilj da završim godinu u top 100 – poručio je Laslo tokom turnira u prestonici Francuske.

Kecmanović razmišlja o tome kako da napravi najbolji mogući raspored do kraja sezone, u kojoj ne beleži željene rezultate.

Učešće na Olimpijadi možda bi mu poremetilo planove, a sve u želji da dođe do optimalne forme.

– Ne znam još, nisam siguran ni da li ću ući. Zavisi od toga. Zavisi koliko ću ranije znati jesam li se kvalifikovao, moram da se prijavim i za druge turnire, pa ćemo videti – izjaivo je nedavno Kecmanović.

Pravila su takva da će srpski teniseri imati rok od pet dana, kada zvaničan dopis bude stigao na adresu Teniskog saveza Srbije, odnosno Olimpijskog komiteta Srbije, da se izjasne i potvrde da li će nastupiti na najvećoj sportskoj manifestaciji na svetu.

Nažalost, nijedna naša teniserka nije ispunila normu za učešće na Olimpijskim igrama. Olga Danilović je trenutno najbolje plasirana, međutim kao 107. tenisrka na planeti nije ispunila uslove da se takmiči u Parizu.

Trenutno, delegaciju srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu čini 91 učesnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari