Ko gubi...: Šapovalov ukazao da je oštećen na meču za sledećeg Đokovićevog protivnika u Ženevi (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

U četvrtfinalu turnira na šljaci u Ženevi najbolji teniser sveta Novak Đoković dan posle svog 37. rođendana i 1.100. pobede u karijeri igra protiv Holanđanina Talona Grikspora (27. na svetskoj listi).

Najbolje plasirani holandski igrač je u drugom kolu savladao sa 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:3 Denisa Šapovalova (123), koji je za učešće dobio posebnu pozivnicu kao i srpski as.

Ko gubi, kažu, ima pravo da se ljuti, a tako se poneo i teniser koji je rođen u Tel Avivu gde su mu se roditelji doselili iz Rusije.

Posle meča Šapovalov je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks ukazao na previd linijskog sudije koji je na njegov servis uzviknuo da je aut iako je loptica pala u polje Grikspora.

 

Bilo je to na početku seta odluke, na gem-loptu kanadskog igrača za izjednačenje na 1:1.

Umesto da bude tako, u potonjem razvoju događaja Grikspor je poveo s neuhvatljvih 2:0.

Komentari na objavu Šapovalova nisu bili baš blagonakloni, jer mu se zameralo što kuka, a u drugom setu nije održao vođstvo od 3:0 (meč je prekinut sinoć kad je Grikspor poravnao na 3:3).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari