Ko je doveo Milanovića? 1Foto: Starsport

U svakoj drugoj situaciji, dolazak Igora Milanovića za trenera prvog vaterpolo tima Partizana bio bi dočekan s oduševljenjem među navijačima sedmostrukog šampiona Evrope, jer je baš doskorašnji šef struke Crvene zvezde 2011. godine doneo crno-belima poslednje zvanje kontinentalnog vladara.

Međutim, u vreme teških kadrovskih sukoba u klubu sa Banjice, još žešće ekonomske krize i, što je najtužnije, ogromnog odliva igrača i stručnjaka u svim starosnim kategorijama njegov povratak deluje kao „verovali ili ne“ vest.

– Da, u Partizanu sam sad kao šef struke. Rano je da bilo šta pričam, sve će biti jasnije za dan, dva. U svakom slučaju, dogovorili smo se da ugovor bude na dve plus dve godine – potvrdio je čaršijske glasine u izjavi za Sportski žurnal jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena.

Prvo se postavlja pitanje ko ga je doveo, odnosno može li legalno izabrana direktorka Tatjana Rakas sama da stane iza dogovora sa osvajačem Lige šampiona sa italijanskim Pro Rekom, ako su odgovarajući beogradski i državni organi nedvosmisleno utvrdili da je njen Upravni odbor, na čelu sa predsednikom Mirkom Bradajićem, na nezakonit način izabran.

Samim tim i klupska Komisija, kojoj se pripisuju otkazi šefu struke i raskidi saradnje sa brojnim prvotimcima posle decembarske, prvo prekinute pa nepropisno nastavljene Skupštine VK Partizan.

Drugo, koga i gde će to Milanović da trenira, ako je seniorski sastav desetkovan odlascima vaterpolista, a hladna voda bazena na Banjici mesecima nije dostupna ni za to malo preostale dece iz škole vaterpola.

Treće, otkuda pare za takvo vaterpolo ime, kada je Rakasova sama hiljadu puta rekla da je klupski dug oko šest miliona evra, a Milanoviću je sigurno obećano više nego u Zvezdi, koju je prema sopstvenom priznanju napustio jer skresan budžet nije mogao da isprati njegove finansijske zahteve.

Poslednje, ne i najmanje važno, kako će na ovo reagovati legalni nosioci vlasti – predsednik Aleksandar Šoštar i prvi čovek Skupštine Zoran Avramović, i da li će to ubrzati sazivanje nove skupštinske sednice, planirane za 21. jun ali otkazane zbog epidemiološke zabrane formalnih skupova tog tipa, s više od 10 ljudi u četiri zida.

Dvadeset dva od 35 člana Skupštine, predvođena ranije pobunjenim klupskim legendama, tokom prošlog vikenda potpisala su zahtev za sazivanjem SK, a propisi kažu da mora biti zakazana za najdalje 15 dana, odnosno organizovana u roku od jednog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari