Kokoškov: Još se nisam čuo sa Jokićem 1Foto: BETAPHOTO/ Dragana Stjepanović/DS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je danas da još nije razgovarao sa centrom Denvera Nikolom Jokićem i da se nada da će igrati za nacionalni tim ovog leta.

„Nisam se čuo s Nikolom, znam da je u putu za Srbiju. Čuću se sa njim. Poštujem to što radite, ali neću da se obaveštavam o tome preko novina“, rekao je Kokoškov novinarima u Beogradu.

Beogradski mediji su ranije danas preneli da Nikola Jokić neće ovog leta igrati za reprezentaciju Srbije.

„Nikola je veliki ambasador srpske košarke. Svi treba da budemo ponosni na ono što je uradio za sebe, za svoj tim i kako je reprezentovao Srbiju. Ja ne mogu da budem cinik i sebično ću reći da bih želeo da igra“, rekao je Kokoškov.

„Mi često zaboravimo da ti igrači imaju i svoje probleme… Da skratim priču, čuću se sa Nikolom. Nadam se da će biti tu, ako ne bude, uvek se fokusiram na momke koji su tu“, dodao je selektor Srbije.

Na pitanje novinara da li to znači da će možda pokušati da ubedi Jokića da igra na Olimpijskim igrama, Kokoškov je rekao:

„Hoću da dobijem direktno odgovor iz prve ruke. Ne iz medija. Neću nikog nagovarati, samo ću se informisati“.

Kapiten reprezentacije Miloš Teodosić čestitao je Jokiću na sjajnoj sezoni u NBA ligi gde je proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja.

„Sigurno je on dobro razmislio. Igrao je jako veliki broj utakmica sa dosta minuta. Ako ne bude sa nama to će biti ogroman minus za ovu ekipu. Biće nam svima žao, ali njegova je odluka i treba da je poštujemo“, rekao je Teodosić.

„Jokić je neko ko je propustio jedno takmičenje i neko na koga bi reprezentacija trebalo da računa u narednih deset godina. Moramo imati razumevanje za ovakve odluke koji nisu, pre svega njemu lake, a i nama da ih prihvatimo jer svi znamo ko je Nikola“, dodao je Teodosić.

Reprezentaciju Srbije od 29. juna do 4. jula očekuje kvalifikacioni turnir u Beogradu za Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari