Kolašinac: Ponosan što sam branio boje Srbije, žao mi je što nisam pokazao više 1Foto: Starsport

Asmir Kolašinac završio je učešće na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u disciplini bacanje kugle na 11. mestu, jer je u svom jedinom ispravnom pokušaju postigao rezultat od 20.64 metra.

Posle završenog takmičenja, na kojem je zlatnu medalju osvojio Brazilac Darlan Romani (22.53), Kolašinac je izjavio da je razočaran što nije postigao bolji rezultat pred publikom u beogradskoj Areni.

„Moram da priznam da nisam zadovoljan, da sam malo razočaran. Osećao sam se super. Bio sam spreman. Išao sam lagano u prvoj seriji, međutim takmičenje traje jako dugo. To je nešto na šta ja nisam navikao. Čekao sam 30 minuta na drugu seriju, nisam navikao. Adrenalin je već pao. Onda sam grešio u naredne dve serije“, rekao je srpski atletičar.

Kolašinac kaže da bi bio zadovoljan plasmanom među osam najboljih, jer je konkurencija bila izuzetno jaka.

„Nisam uspeo da realizujem zamisli. Žao mi je zbog publike, publika je bila super. Najviše mi je zbog njih žao. Morao sam da se nađem među osam. Nije bilo za medalju, videli ste da su momci bili spremni, ali makar sam bacio preko 21 metar. Šta je, tu je. Izuzetno sam ponosan. Izuzetna je čast braniti boje naše zemlje pred našom publikom. Idemo dalje. Malo da mi se emocije smire i sve će biti u redu“, zaključio je Kolašinac.

Kolašinac, kojem je lični rekord u dvorani 21,06 metara, dvoranski je šampion Evrope iz 2013. i vicešampion iz 2015, te bronzani sa Evropskog prvenstva na otvorenom 2012.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari