Kompanija Najki proglasila Francuze pobednicima Mundijala? 1Foto: FoNet/ AP

Kompanija Najki snabdevač oprema i za hrvatsku i francusku reprezentaciju već je proglasio Francuze novim svetskim prvacim, jer je pripremio 20.000 francuskih dresova s dve zvezdice, koje označavaju dva naslova svetskog prvaka, piše zagrebački Jutarnji list.

Najki je zvanični snabdevač opreme i za hrvatsku i za francusku fudbalsku reprezentaciju, ali je već proglasio „trikolore“ novim svetskim prvacima. To bismo mogli zaključiti prema fotografijama koje su procurile na internetu, na stranici Footyheadlines, koja u pravilu ekskluzivno otkriva razne dresove priče njihovog zvaničnog predstavljanja i puštanja u prodaju, ddoaje list.

A te fotografije, piše Jutarnji, pokazuju aktuelni francuski dres, s jednim malim dodatkom, umesto jedne zvezdice iznad grba, stavljenje su dve. Svaka zvezdica označava naslov svetskog prvaka, a Najki je onom iz 1998. Francuzima već dodao ovogodišnji.

Proizvedeno je 20.000 ovakvih dresova koji će biti spremni za prodaju u ponedeljak ili utorak, ako Francuzi pobede „vatrene“ u nedeljnom finalu, dodaje list.

Međutim lčist precizira da se radi o meri predostrožnosti jer je 1998. tadašnjem francuskom snabdevaču, Adidasu trebalo sedam dana da u prodaju pusti dresove sa zvezdicom.

Možda su u pripremi i hrvatski dresovi sa zvezdicom, samo što još nisu procureli, piše Jutarnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari