Koroman: Idem do Lozane  1Foto: STARSPORT

Fudbalski savez Srbije udaljio je trenera Smedereva Ognjena Koromana na šest meseci sa posla, po članu 85 Disciplinskog pravilnika FSS (“vređanje, klevetanje i širenja neistina” na račun bilo kog fudbalskog subjekta), a nekadašnji igrač Crvene zvezde brzo i žestoko je reagovao na epilog slučaja započetog njegovom objavom na društvenim mrežama.

“Lako je biti trener gde ti je sve namešteno, dođi i radi gde su svi protiv tebe, i opet ne mogu da te pobede, već izmišljaju status poseban da te izbace. Evo, dajemo im još 10 bodova, evo još nam 10 uzmite, pošto smo samo mi nameštali, a svi vi „pošteno“ igrali. Ali ćeraćemo se još, ničija nije do zore gorela, polako samo, samo polako…”, poručio je prošle nedelje Koroman, ogorčen zbog prethodnog oduzimanja (po) 10 bodova njegovoj ekipi i Kabelu, jer je DK FSS smatrala da je njihov meč odigran pod sumnjivim okolnostima, kao i naknadne odluke FSS da ova dva kluba ne mogu koristiti pogodnosti proširenja Prve lige, što je 15-plasirano Smederevo dovelo na rub ispadanja.

Sada je uložio žalbu, u datom roku od samo 48 sati, pa napisao saopštenje.

“Ukoliko van zakona i protivno propisima bude podržana ovakva odluka Disciplinske komisije FSS, ja ću svoj put nastaviti sve do Lozane, gde će se moje reči drugačije čuti i razumeti, i gde se odluke donose svakome prema zasluzi….Nisam kriv za disciplinski prestup za koji sam kažnjen, jer nikoga nisam vređao niti klevetao, pre će biti da se neko našao samo “prozvanim”. Ipak, ja sam profesionalac, a kako nisam na niskom intelektualnom nivou, sigurno neke stvari ne mogu da mi promaknu, a isto tako neću se ni spuštati na niži nivo zarad bilo čega, jer to nije moja igra. Siguran sam da u ovom poslu postoje i drugi profesionalci, pa ovim samo želim da ih na to podsetim, ko god da su ti ljudi“, stoji između ostalog u Koromanovom obraćanju javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari