Koroman: Saslušali me zbog izjava o blatu srpskog fudbala 1Foto: Privatna arhiva

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman saslušan je u policijskoj stanici u Beogradu zbog izjava u vezi sa nameštanjima i neregularnostima u srpskom fudbalu.

Koroman je prema saznanju Danasa priveden na zahtev Višeg javnog tužilaštva, a policija ga je bez najave odvela u Beograd čim je došao na granični prelaz Mali Zvornik između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Koroman je rekao da su se policajci, koji su ga saslušavali, prema njemu odnosili korektno, ali da nije dobio informaciju zašto je bez najave odveden u Beograd.

Naglasio je i da mu nije objašnjeno ni zašto, ako je već saslušan u svojstvu građanina, nije normalnim putem dobio poziv na koji bi se odazvao pošto ionako “nema šta da krije”.

– Pokupio sam sina da ga vodim na skijanje na Jahorinu, a onda su nas na granici zaustavili i rekli da moramo da čekamo da dođe UBPOK (Služba za kriminalističko-obaveštajne poslove i prikrivene islednike MUP-a Srbije) da me sasluša.

Čekao sam skoro pet sati na granici ne znajući šta će biti.

Pozvao sam bivšu ženu da pokupi sina.

Potom su me kombijem odvezli u Beograd gde sam saslušan i gde sam ponovio sve ono što sam već iznosio u medijima i na društvenim mrežama a što se tiče blata u kome se nalazi srpski fudbal.

Rekao sam da nisam imao nameru nikoga da vređam ili pretim bilo kome, već da sam samo izneo ono što znam, a što je inače manje-više svima u Srbiji već poznato.

Ne znam zašto mi nisu normalno uputili poziv, odazvao bih se. Nisam kriminalac i ne bežim ni od koga – izjavio je Koroman za naš list.

Ognjen Koroman je prošle nedelje izrazio na društvenoj mreži Fejsbuk sumnju da je sudijska trojka koju je FSS odredio za meč Superlige između Napretka i Novog Pazara poslata sa zadatakom da pomogne Kruševljanima.

Ova informacija na njegovom profilu praktično nije od naročitog značaja jer je isto u zvaničnom saopštenju tvrdio i FK Novi Pazar.

Bivši igrač, a sada fudbalski trener, izrazio je nedavno i u listu Danas svoj kritički stav prema predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi i generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću.

Koroman je tada naglasio da je prvenstvo u kome se unapred zna šampion potpuno besmisleno, a da ljudi koji vode srpski fudbal nisu kompetentni za taj posao i da će i klubovi i reprezentacija tonuti sve dublje ukoliko što pre ne dođe do radikalnih promena.

Koroman: Saslušali me zbog izjava o blatu srpskog fudbala 2

Bivši igrač Crvene zvezde poznat i je i po svom kritičkom stavu prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, zbog čega se sumnja da je njegovo saslušanje možda vid odmazde koji mu je priređen sa viših instanci u Beogradu. U izjavi za naš list otvoreno je podržao pobedu opozicionog kandidata Draška Stanivukovića u Banjaluci i napomenuo da se nada “da će i Srbiju uskoro zahvatiti vetar promena koji se već odigrao u Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori”.

– Kod Vučića je sve namešteno, pa i fudbalsko prvenstvo. Pogledajte samo Superligu i Prvu ligu Srbije, pa sve se zna unapred. Zna se da će Crvena zvezda biti prvak, zna se ko će ispasti iz lige, ko će ući u Superligu… Milan Karadžić kao predsednik Sudijske komisije ima jedini zadatak da namešta poslušne sudije. Namešta se za pojedinačne interese i kladionice, a fudbal propada. Ja to zaista ne mogu da gledam skrštenih ruku. Aleksandar Vučić se razume u sve, u fudbal, u košarku, u rukomet, u koronu…Kada sam dobronamerno izneo mišljenje da Fudbalski savez Srbije ne radi dobro i da treba svi da se uključimo da popravimo stanje srpskog fudbala, odmah sam napadnut iz njegovih medija. Čak nisam ni kritikovao lično Slavišu Kokezu (predsednika FSS), a na mene su odmah pokrenuli mašineriju uvreda.

Posle su me zvali iz SNS, nudili mi funkcije da bih ćutao, a kada sam to odbio počeli su i da prete.

Nisu očigledno očekivali takav revolt kod mene. Nemam strah i sigurno neću stati da se borim za oporavak srpskog fudbala i sporta – rekao je pre mesec dana Koroman za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari