Pobeda Crvene zvezde za produžetak nade: Teodosić načeo, Nedović dokosurio Valensiju 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u „Štark Areni“ Valensiju rezultatom 82:64 (11:12, 28:18, 22:19, 21:15) u utakmici 24. kola Evrolige.

Crveno-beli, koji su prošle nedelje doživeli neočekivan poraz od Albe u Berlinu, trijumfom nad španskim timom sačuvali su nadu da mogu da se plasiraju u doigravanje.

Zvezda je meč prelomila u drugoj četvrtini, u kojoj je postigla čak 28 poena, a ponovo je u odlučujućim trenucima najbolji igrač na terenu bio Miloš Teodosić, čiji je nastup na ovom duelu bio neizvestan zbog povrede.

Sa četiri asistencije i dve trojke plejmejker domaćih pokrenuo je napad svog tima, tako da su ovaj period otvorili serijom od 12-0, da bi u 16. minutu stigli do vođstva od 16 poena razlike (31:16).

Gosti su u prvim minutima nastavka smanjili rezultatski minus na šest poena (44:38), međutim, tada je Nedović serijom koševa (ukupno 24 do polovine trećeg perioda, za samo 12 minuta na parketu) zaustavio ovaj nalet Valensije, da bi potom ponovo doneo crveno-belima ubedljivu prednost (56:42).

Zvezda je sa dvocifrenom prednošću (61:49) ušla u poslednjih deset minuta i očekivalo se da će Valensija pokušati da uhvati rezultatski priključak.

Međutim, zahvaljujući dobroj odbrani domaćih vreme je prolazilo, a ekipa trenera Aleksa Mumbrua nije uspevala da uđe u seriju, da bi zatim poslednje pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana Džavonte Smit postigao sedam poena za redom i najavio ubedljiv trijumf.

Nemanja Nedović je sa 27 poena zabeležio svoj najbolji učinak u ovosezonskoj Evroligi, a bek crveno-belih imao je šest ubačenih trojki iz sedam pokušaja (2/5 za dva). Uz njega jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Tobi (11), dok je Miloš Teodosić sve svoje poene (ukupno šest) ubacio do polovine druge četvrtine, ali je zato zabeležio čak sedam asistencija.

Bolomboj je meč završio bez poena, međutim, imao je najviše uhvaćenih lopti u oba tima (šest), dok je Jago, najniži igrač na terenu, imao pet skokova i uz to pet poena i četiri asistencije.

Kod gostiju najefikasniji je bio Kris Džons sa 11 poena, a Demijen Inglis i Nejtan Rovers su dodali po deset.

U sastavu Valensije nije se našao reprezentativac Srbije Stefan Jović, koga je publika u „Štark areni“ pozdravila velikim aplauzom.

Posle ovog kola Crvena zvezda ima skor od 10-14, a u narednoj rundi, u petak 2. februara (20.00) dočekuje Barselonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari