Ni nade zračak za Čačak 94: Zvezda se zagrejala za finale Kupa Radivoja Koraća 1Foto: Nikola Gligic/Starsport

Crvena zvezda će braniti trofej u finalu košarkaškog Kupa Radivoja Koraća u subotu u 21 čas.

U odnosu na iščupanu pobedu protiv FMP u četvrtfinalu završnog turnira u niškoj dvorani „Čair“, crveno-beli su u četvrtfinalu podigli nivo igre, a i protivnik im je, ruku na srce, bio lakši nego prvi, jer tim iz Železnika igra u ABA ligi, a Čačak 94, koji je iznenadio gradskog rivala Borac, sedmoplasirani je u Košarkaškoj ligi Srbije.

Zvezdin malo jači gas doneo joj je ubedljivu pobedu sa 87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15).

Među Čačanima je odskočio Lakić s 11 šoena. Crveno-beli su imali četvoricu dvocifrenih: Mitrović 15, Ilić 13, Nedović 11, Davidovac 10.

Autsajder je imao bolji ritam na početku utakmice. Bio je i osokoljen i ravnopravan takmac.

Zvezda je krenula Nedovićevom trojkom, a u sledećih sedam minuta nije postigla poene iz igre. U tom razdoblju jedino je Gidraitis u njenom timu iskoristio oba slobodna bacanja.

Loš period crveno-belih prekinuo je Ilić kada je smanjio na 9:7.

Teodosić, koji zbog rovitosti nije igrao u četvrtfinalu, ušao je na parket potkraj prve četvrtine. Trojkom je primakao Zvezdu na 13:11.

Potpuni favorit je ponovo prešao u vođstvo zahvaljujući minijaturi Mitrovića. Krilni centar je postigao sve poene u seriji 8:0 kojom je stečena prednost sa 23:19. Prva dva puta je pogodio pod prekršajem, a oba puta je bio hladnokrvan iz dodatnih penala.

Čačak 94 je zatim izjednačio (23:23). Zvezda ga je onda uzela pod svoje. Nanizala je 12 poena (35:23) preko dva igrača. Jago je dao sedam, Davidovac pet, a obojica su postigli i po trojku.

 

U prvom poluvremenu su i jedni i drugi šutirali početnički za tri: Zvezda 4 od 19 pokušaja, Čačak 94 nijednu od osam.

Zvezda je nastavila da niže poene i posle predaha. S trojkom Davidovca i s poenima Bolomboja iz penala to je već bila niska od 15:0 (40:23).

Čačani su prve poene iz igre dali posle devet minuta suše (45:26), a do tada su imali samo jedan iz slobodnog bacanja.

Crveno-beli su u završnici treće četvrtine načinili i seriju 6:0 (64:35). Do kraja utakmice im je ostalo da rutinski odrade posao.

 

Kasnije u polufinalu igraju Partizan i Vojvodina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari