Srpski okršaj u Atlanti: Jokiću pobeda, Bogdanoviću utakmica karijere u NBA na korak od Pita Maraviča 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

U okršaju timova u kojima su u NBA ligi dva najbolja srpska košarkaša  šampion Denver je pobedio Atlantu u gostima sa 129:122 (28:36, 37:26, 39:24, 25:36).

Nikola Jokić je bio standardno dobar, a Bogdan Bogdanović nije bio solidan – bio je briljantan.

Njegovoj vrhunskoj igri nedostajala je samo pobeda kao ukras.

Postigao je 40 poena, više nego ikad u sedam godina dokazivanja u najjačem košarkaškom takmičenju sveta, i deset trojki (iz 15 pokušaja), što mu je takođe rekord na jednom meču.

Prethodno najbolje košgetersko ostvarenje bilo mu je dok je nosio dres Sakramenta. Dao je 35 poena (6-9 za tri) u pobedi Kraljeva protiv Nju Orleansa u avgustu 2020 (140:125),  kad se u okolnostima pandemije virusa korona igralo samo na Floridi.

Srpski okršaj u Atlanti: Jokiću pobeda, Bogdanoviću utakmica karijere u NBA na korak od Pita Maraviča 2
Foto: AP/John Bazemore

Najviše trojki (osam od 16) postigao je u aprilu 2021. kad je Atlanta savladala Šarlot u gostima (105:101).

U analima Atlante se poravnao s Italijanom Danilom Galinarijem, koji je deset trojki dao pre dve godine u utakmici s Bostonom.

Bogdanović je i u simultanku s Denverom krenuo kao prva rezerva za prvu petorku.

Samo su dvojica u istoriji kluba postigli i više poena ulazeći prvi put u igru s klupe. To su Pit Maravič 1973. i Džon Drju 1976, obojica po 42 poena.

Jokić je odigrao retku utakmicu u kojoj nije imao ni dabl-dabl (25 poena, osam skokova, devet asistencija), ali je njegov učinak i tako bio među presudnima za pobedu.

U Denverovom timu je prednjačio Džamal Mari s 29 poena.

Atlanta je bila bolja u prvoj četvrtini, a zatim je Denver preuzeo konce igre u svoje ruke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari