Predsednik Partizana otkrio da li će klub produžiti ugovor sa Željkom Obradovićem: Donećemo odluku u skladu sa ciljevima crno-bele porodice 1Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović oglasio se povodom glasina da postoje prepreke da trener crno-belih Željko Obradović potpiše novi ugovor.

Na utakmici sa Baskonijom (87:83) u “Areni” navijači su skandirali “Ugovor za Željka”, a Obradović je na to reagovao tako što je na trenerskoj tabli stavio svoj potpis.

U razgovoru za Kurir Mijailović je otkrio da su pregovori u finalnoj fazi i da je ostalo da se “usaglasi još nekoliko pojedinosti.

KK Partizan je ponosan na sinoćnu pobedu, koja nas motiviše da budemo još bolji u narednim utakmicama u svim takmičenjima. Za to nam je, pre svega, potreban odličan tim. Stoga smo odlučni da nastavimo saradanju sa našim trenerom, Željkom Obradovićem. Ugovor je u finalnoj fazi i biće potpisan čim se obe strane usaglase oko još nekoliko pojedinosti“, rekao je Ostoja Mijailović i dodao:

„Znamo da su naši navijači, kao i kompletna javnost veoma zainteresovani za ovu temu, ali verujemo da se ovakvi dogovori donose u miru, bez ikakvih pritisaka, a u skladu sa ciljevima naše crno-bele porodice. Došli su do mene i neki, moram tako reći, prizemni komentari u vezi sa tim da li meni neko naređuje da produžim ili ne produžim ugovor sa trenerom. Takve stvari više govore o onima koji ih izgovaraju i ne želim sebi da dozvolim da ih komentarišem. Za sedam godina u klubu u kojem sam odluke uvek donosio u interesu Partizana, niko se nikada u donošenje istih nije mešao, osim članova uprave i menadžmenta sa kojima je prirodno da se konsultujem. O tome kako smo radili do sada, govore i naši rezultati. Nekada dosadno zvuči, ali zbog onih koji lako zaboravljaju, moram još jednom da podsetim se gde je klub bio 2017. godine, a gde je danas“.

Posle meča sa Baskonijom Obradović je izjavio da je spreman da ostane na klupi crno-belih.

„Da li treba nekom nešto da se objašnjava? To je moja želja najveća. Ja sam ovde najsrećniji čovek. Proveo sam mnogo toga, toliko godina sam trener, bio sam i igrač. Od Partizana, Huventuda, Real Madrida, Treviza, Benetona, Panatikankosa. Svuda sam radio sa ogromnom željom“, rekao je Obradović na konferenciji.

Partizan naredni meč u Evroligi igra u četvrtak od 20.30, kada u „Areni“ dočekuje Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari