Željko Obradović najavio sutrašnji meč protiv Baskonije: Ledej je u Americi, još uvek imamo šanse za Top 10 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana naredne tri utakmice u Evroligi igraju na svom terenu, a u najavi prve u tom nizu, protiv Baskonije u utorak (20.30), trener Željko Obradović reko je da njegov tim još uvek ima šanse da se nađe u najboljih deset ekipa i izbori plasman u plej-in.

Crno-beli se trenutno nalaze na desetom, poslednjem mestu na tabeli koje vodi u doigravanje po završetku ligaškog dela takmičenja, a imaju identičan učinak kao Bajern i Valensija (13-16).

– Sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u “Areni”. Nema putovanja, što je dobra stvar. Znamo koliko su te utakmice važne. Još uvek imamo neke šanse da budemo u tih top 10. Dakle, sad ćemo probati da se pripremimo, u odnosu na ono što imamo – rekao je Obradović.

On je potom analizirao igru Baskonije i istakao da su šut za tri poena i ofanzivni skok najjači aduti tima iz Španije.

– Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog jedinog igrača na poziciji pet, svi ostali su u stanju da šutiraju trojke. Da ne pričam o Hauardu koji je na jednoj utakmici šutirao 22 puta za tri poena. Prosečni broj šuteva je preko 30, ponekad ide preko 40. Ključ utakmice sigurno je tome da ne ubacuju u velikom procentu šut za tri, i da sprečimo ofanzivne skokove, pre svega njihovih visokih igrača koji su izvanredno aktivni – rekao je Obradović.

Krilnom centru crno-belih Zeku Ledeju je preminuo otac i on neće igrati u u utorak.

– U Americi je – kratko je objasnio trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari