Košarkaši Crvene zvezde i Partizana gostuju Zlatiboru i Tamišu 1Foto: STARSPORT

Ubedljivo su startovali u Košarkaškoj ligi Srbije i time negde i nagovestili način na koji bi trebalo situacija da se odvija do potencijalnog finala.

Posle preslišavanja Dunava i Mege večite rivale u drugom kolu domaće Superlige očekuju gostovanja Zlatiboru, odnosno Tamišu. Crveno-beli dolaze u Čajetinu u sredu, dok će dan kasnije Pančevci ugostiti pulene Andree Trinkijerija.

Zlatibor je jedan od klubova iz Srbije koji su postepeno napredovali u svakom smislu: kadrovskom, u pogledu infrastrukture, logistike… Uspeo je da ove sezone oformi tim od bivših članova Zvezde, Mege, Partizana, koji su nastupali za mlađe reprezentativne selekcije. Predvodi ih preiskusni 38-godišnji centar Radomir Marojević; Petar Vorkapić i Nikola Rondović su bivši članovi Crvene zvezde, Nikola Pavlović je nastupao za Megu, dok su Božidar Babović i Bogdan Riznić ponikli u Partizanu. Zlatibor je u domaćoj ligi, pre „stvaranja“ Superlige, samo četiri puta izgubio kod kuće.

Tamiš je u prvom kolu iznenadio Dinamik. Ivan Smiljanić, bivši junior Crvene zvezde, odigrao je simultanku ostvarivši dabl-dabl učinak od 15 poena i 12 skokova. Tamiš takođe u sastavu ima brojne igrače ponikle u redovima srpskih velikana. Pomenuti Smiljanić, kao i Bratislav Jeković, odnosno Nikola Čvorović stasavali su u Zvezdi, talentovani plej Aleksandar Tornjanski radio je sa Miroslavom Nikolićem u Dinamiku, a Nemanja Kapetanović javnosti je poznat po tome što je u vezanim sezonama kao junior prvo presudio Zvezdi u finalu prvenstva Srbije u dresu Partizana, a godinu kasnije crno-belima kao član večitog rivala. Branko Jerominov, 32-godišnji plej bio je član generacije igrača rođenih 1987. koji su u dresu Srbije osvojili sva moguća zlata na kontinentalnim takmičenjima u mlađim kategorijama, a predvodili su ih Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Nikola Dragović…

Raspored

2. kolo, sreda

Grupa A

FMP – Borac 18.00

Dunav – OKK Beograd 18.00

Zlatibor – Crvena zvezda 18.00

četvrtak

Dinamik – Sloboda 18.00

Mega – Novi Pazar 18.00

Tamiš – Partizan 18.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari