Košarkaši Partizana izgubili u Monaku, Kaminski i Panter bez podrške saigrača 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana izgubili su u gostima od Monaka rezultatom 85:70 (14:16, 30:22, 21:33, 20:9) u utakmici 24. kola Evrolige.

Posle ovog meča crno-beli imaju učinak od 12 pobeda i isto toliko poraza, dok je ekipa Saše Obradovića zabeležila 14. trijumf uz deset izgubljenih duela.

Meč je prelomljen početkom poslednje četvrtine, kada su domaći posle serije od 13-0 prvi put stigli do dvocifrene prednosti (72:61).

U tom periodu crno-beli skoro pet minuta nisu uspeli da pogode koš, a kada je ovu seriju prekinuo Frenk Kaminski već je bilo kasno.

Ekipa Željka Obradovića nije dobro počela meč, jer je bila bez dobre organizacije u napadu, a u odbrani nije mogla da zaustavi snažnog centra domaćih Žaitea.

Posle serije protivnika od 6-0 činilo se da će ovo biti još jedna utakmica u kojoj će Partizan dozvoliti protivniku da već u prvoj četvrtini stekne veliku prednost, međutim, ulaskom Kaminskog na parket crno-beli su postepeno počeli da ulaze u utakmicu.

Polako, ali sigurno hvatali su rezultatski priključak, pre svega zahvaljujući lošem šutu Monaka za tri poena (0/6), da bi minut pre kraja četvrtine prvi put došli u vođstvo (16:14) posle trojke Pantera.

U prvom napadu u narednoj četvrtini Kaminski je pogodio trojku, potom i dva slobodna bacanja i gosti su stekli pet poena viška.

Iako su održavali vođstvo, bilo je očigledno da im nedostaju afresivbost i tempo, uglavnom su rešavali napade individualnim akcijama Pantera, dok su u odbrani često grešili i dozvoljavali protivniku puno ofanzivnih skokova.

U finišu prvog poluvremena domaći su počeli da kažnjavaju greške rivala, pogodili su nekoliko trojki u poslednjim sekundima napada i serijom od 8-0 stigli do devet poena viška (42:33).

Na poluvreme je ekipa Saše Obradovića otišla sa vođstvom od šest poena (44:38), jer je Kevin Panter pogodio trojku uz zvuk sirene koja je označila veliki odmor.

Kapiten crno-belih bio je i najefikasniji igrač u oba tima sa 16 poena, uz samo jedan promašaj (2/2 za dva, 3/4 a tri, 3/3 penali).

Monako je tokom treće četvrtine nekoliko puta bio u prilici da se rezultatski odlepi, međutim, u tim trenucima Kaminski je postizao veoma važne poene.

Ipak, Amerikanac je zbog četiri lične greške morao da izađe iz igre, ali ga je Kaboklo uspešno zamenio sa dobrom igrom u odbrani i pet ubačenih poena.

Partizan je imao veliki broj izgubljenih lopti i loš skok pod svojim obručem, što je bio glavni razlog zbog kojeg nije uspeo da preokrene rezultat.

Trener Obradović počeo je poslednju četvrtinu sa petorkom u kojoj su bili Jaramaz, Smailagić i Trifunović. Pokušao je da dobrom odbranom razbije ritam igre rivala, međutim, ta ideja mu se nije isplatila.

Njegov tim je zaigrao bolje u odbrani, ali ništa nije mogao da pogodi u napadu i Monako je serijom od 13-0 prvi put stigao do dvocifrene prednosti (72:61).

Kada je Frenk Kaminski prekinuo ovaj niz i ubacio prve poene za svoj tim posle skoro pet minuta već je bilo kasno.

Domaći su nedugo potom napravili novu seriju od 5-0 i meč je dva minuta pre kraja bio rezultatski odlučen

Najefikasniji igrač meča bio je Kevin Panter sa 28 poena i odličnim procentima šuta (4/6 za dva, 3/5 za tri, 11/11 penali), međutim, samo je Frenk Kaminski pružio podršku kapitenu sa 17 poena (2/3 za dva, 3/4 za tri, 7/9 penali) i pet skokova.

Doužer je završio utakmicu bez postignutih poena, a u igri je proveo više od 20 minuta, Naneli je ubacio šest poena uz šut 0/3 za tri. Kaboklo je ponovo pokazao da se nalazi u padu forme, uputio samo tri šuta iz igre Ukupno pet poena), dok je u odbrani imao puno problema da čuvajući Žaitea, kome je ovo bila najbolja partija u ovosezonskoj Evroligi.

U pobedničkom timu Majk Džejms je imao sjajan učinak od 19 poena, sedam asistencija i pet skokova, Žaite je ubacio 14 (7/10 za dva), a Okobo dodao 13 poena.

U narednom kolu Partizan u petak 2. februara (20.30) igra protiv Virtusa u Bolonji..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari