Košarkaši Reala osvojili Evroligu pobedom nad Olimpijakosom u finalu fajnal-fora 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši madridskog Reala osvojili su trofej šampiona Evrolige, pošto su u finalu fajnal-fora u Kaunasu pobedili Olimpijakos rezultatom 79:78.

U jednom od najkvalitetnijih finala u poslednjih nekoliko sezona Madriđani su do 11. titule najboljeg kluba u Evropi stigli pogotkom Ljulja, tri sekunde pre kraja.

Legendarni plejmejker je pogodio iz driblinga sa poludistance preko Mustafe Fala, a to su bili jedini njegovi poeni na utakmici.

Madriđani su posle ligaškog dela bili treći na tabeli, u četvrtfinalnoj seriji eliminisali Partizan iako su gubili sa 2-0 u seriji nakon dva poraza na svom terenu i zahvaljujući tuči 100 sekundi pre kraja druge utakmice.

Ipak, potom su vezali pet pobeda i postali pobednici takmičenja posle neverovatnog spleta događaja.

I u finalu je Real morao da se vraća iz već izgubljene utakmice, a najzaslužniji za preokret ponovo su bili najstariji – Ćaćo Rodriges i Serhio Ljulj.

Trojka Rodrigeza u pretposlednjem napadu donela je zaostatak Madriđanima od jednog poena, da bi Ljuljev šut sa velikim lukom doneo i trijumf ekipi čiji je on kapiten.

U prvom poluvremenu Madriđani su do velikog odmora uspeli da se vrate iz zaostatka od 12 poena, da bi u poslednjem minutu još jednim preokretom doneli trijumf svom treneru Mateu, koji je bio osporavan tokom cele sezone.

Najefikasniji u španskoj ekipi bili su Serhio Rodriges sa 15 poena, Tavares je ubacio 13, a Hezonja 12, dok su najviše poena u timu iz Pireja postigli Vezenkov (29) i Kenan (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari