Košarkaši Srbije bolji od Portorika na Akropolis kupu u Atini- 80:68 1Foto: KSS

Košarkaši Srbije savladali su Portoriko u okviru Akropolis kupa 80:68 (19:21, 28:11, 13:14, 20:22) u prvoj pripremnoj utakmici od kad su se okupili i bez mnogo standardnih igrača koji se odmaraju ili oporavljaju od povreda.

Rezultat je sve vreme bio pod kontrolom izabranika selektora Igora Kokoškova, Portoriko je u nekoliko navrata serijama uspevao da se približi, ali je zatezanje odbrane rešavalo problem.

MVP-a ABA lige Filip Petrušev i MVP finala Superlige Ognjen Dobrić odigrali su odlično na svojim “debijima” za nacionalni tim. Očigledna je bila neuigranost ali je želja sve vreme činila da razlika u kvalitetu dođe do izražaja. 

Pružao je otpor Portoriko tokom prve četvrtine, ali je Srbija u drugom delu igre stigla do dvocifrene prednosti koju je tek sporadično ispuštala. Neizvesno je bilo u poslednjoj četvrtini kada su portorikanski košarkaši stigli do sedam poena zaostatka, ali dalje nisu mogli.

Najefikasniji u redovima srpske reprezentacije bio je Petrušev sa 21 poenom, a pratili su ga Dobrić sa 15 i Anđušić sa 12 poena. Dvocifren je bio još Marjanović sa 11 poena. Kod protivnika pojedinačno najbolji je bio Braun koji je postigao 19 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari