Košarkaši Srbije izgubili od Italije na "Akropolis kupu" 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Italije rezultatom 89:88 (19:32, 25:15, 26:23, 19:18) u drugoj utakmici na „Akropolis kupu“ u Atini.

U duelu koji je odigran u sklopu priprema za predstojeći Mundobasket, Italijani su prelomili meč 60 sekundi pre kraja, kada su trojkom Spisua došli do najveće prednosti na utakmici od šest poena razlike (88:82).

Najefikasniji u ekipi Svetislava Pešića bio je Nikola Jović sa 18 poena, Bogdan Bogdanović je ubacio 14, Marinković 12, a Gudurić 11 poena, dok je kod ri

https://www.danas.rs/sport/od-cetvrtka-u-prodaji-ulaznice-za-utakmicu-u-areni-izmedju-kosarkasa-srbije-i-portorika/

Meč sa protivnikom koji je eliminisao Srbiju u osmini finala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u mnogo čemu je podsećao na taj meč u Berlinu.

Srbija je igrala sjajno u prvoj četvrtini, stekla prednost od 17 poena razlike (28:11), a zatim dozvolila rivalu da već u narednom periodu uhvati rezultatski priključak.

Kao i na Evrobasketu, i večeras u Atini je ekipa Svetislava Pešića, posle odlične prve deonice potpuno stala, pre svega u odbrani, dok su u napadu bili nervozni i nestrpljivi, nerezonski šutirajući veliki broj trojki.

Igrači koji su zamenili startnu petorku u drugoj četvrtini igrali su baš onako kako su Italijani mogli samo da požele, o čemu svedoči i podatak da su napravili samo dva faula za deset minuta.

Iako se očekivalo da će Italijani u trećoj četvrtini steći odlučujuću prednost, najviše zbog toga što su pogodili puno šuteva za tri poena, Srbija je uvela meč u neizvesnu završnicu.

Na 15 sekundi pre kraja Bogdan Bogdanović je ubacio trojku (88:89), a zatim je odlični Aleksa Avramović izborio faul u napadu protivnika.

U poslednjem napadu Bogdanović je šutirao za pobedu, ali nije uspeo da postigne koš.

Košarkaši Srbije pripreme za Svetsko prvenstvo nastavljaju u Beogradu, a naredni trening meč igraju 16. avgusta protiv Portorika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari