Košarkaši Srbije pobedom nad Švajcarskom završili kvalifikacije za EP 1Foto: KSS.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Tbilisiju selekciju Švajcarske sa 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12), u meču poslednjeg šestog kola Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je u petak pobedom nad Gruzijom obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 1. do 18. septembra 2022. godine u Gruziji, Nemačkoj, Češkoj i Italiji.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Filip Petrušev sa 22 poena, osam skokova i tri asistencije, Danilo Anđušić je postigao 20 poena uz šest asistencija i četiri skoka, a Marko Luković je dodao 10 poena.

Nikola Rebić je upisao devet poena uz šest skokova, a Aleksa Avramović i Miroslav Raduljica su dodali po osam poena, uz devet skokova Avramovića i tri skoka Raduljice.

U selekciji Švajcarske najbolji učinak imao je Dušan Mlađan sa 18 poena i tri skoka, dok su po 13 poena postigli Džonatan Kazadi i Arno Kotur.

Kazadi je za poraženu selekciju upisao osam asistencija i pet skokova, a Kotur je zabeležio tri asistencije.

Švajcarska je u više navrata tokom treće četvrtine vodila sa maksimalnih 13 poena razlike, ali je Srbija sjajnom igrom u poslednjoj deonici preokrenula meč i tako zabeležila četvrtu pobedu iz šest mečeva u Grupi E.

Selekcija Švajcarske je takmičenje u kvalifikacijama završila na poslednjem mestu sa jednom pobedom i pet poraza, a pored srpske selekcije na Evropsko prvenstvo se iz ove grupe plasirala i Finska, uz domaćina Gruziju.

Srbiju je sa klupe predvodio selektor Igor Kokoškov, koji je propustio meč u petak, zbog obaveza sa Fenerbahčeom u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari