Košarkašice Karaburme pobednice memorijalnog turnira "Miodrag Prvulović Žikajlo" 1Foto: J. S. / Danas

U finalnoj utakmici memorijalnog turnira „Miodrag Prvulović Žikajlo“ košarkašice Karaburme savladale su ekipu Rudara 1903 rezultatom 81:70 i osvojile najsjajnije odličje.

Na putu do zlatne medalje, beogradska ekipa prvo je u polufinalu savladala ekipu Radničkog iz Kragujevca, a nakon toga je u neizvesnoj završnici stigla i do pobede nad ekipom domaćinom turnira.

U utakmici za treće mesto sastale su se ekipe Radničkog iz Kragujevca i Hajduk Veljka, a Kragujevčanke su slavile rezultatom 83:47.

Po završetku finalne utakmice, dodeljene su nagrade najboljim ekipama i pojedincima.

Najbolji strelac turnira je košarkašica Radničkog Andrijana Vuković, dok je za najefikasniju igračicu proglašena košarkašica Karaburme Sara Vasiljević.

Memorijalni turnir „Miodrag Prvulović Žikajlo“ održan je danas u Boru po peti put, u znak sećanja na poznatog trenera i jednog od utemeljivača ženske košarke u Boru.

Miodrag Prvulović, zvani Žikajlo, rođen je 1957. godine u Boru i bio je jedan od najboljih košarkaških trenera istočne Srbije.

Trenerskom karijerom počeo je da se bavi osamdesetih godina prošlog veka. Kao trener stvarao je dobre igračice i nizao uspehe sa svim selekcijama u Boru. Za najboljeg trenera Timočke Krajine izabran je 1985. godine, dok je za najboljeg trenera opštine Bor proglašen 1989. i 1990. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari