Košarkašice Srbije bolje od Turske na startu kvalifikacija za EP 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/DS)

Košarkašice Srbije uspele da savladaju Tursku – 59:56 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. Šampionke Evrope imale su i pomoć publike u beogradskoj hali “Ranko Žeravica” (Hala sportova), ali jednostavno nisu bile na visini zadatka i često su od gotovog pravile veresiju.

Srpkinje su loše šutirale, često grešile u dodavanjima, olako ispuštale prednost od devet ili deset poena, pa je nekako logično da su na kraju do trijmufa došle zahvaljujući ne samo spretnosti već i sreći. Meč je u poslednjim trenucima odlučila sjajna odbrana Crvendakićeve koja je sprečila Holingsvort da dovede tursku na samo poen minusa. Na kraju je Turska iz poslednjeg napada pokušala da trojkom izbori produžetak, ali na sreću lopta nije završila u košu.

Ana Dabović je sa 16 poena i po četiri asistencije i skoka bila najbolja košarkašica u redovima Srbije. Crvendakić je meč završila sa 14 poena i šest uhvaćenih lopti. Kod Turkinja je najbolja bila Holingsvort sa 17 poena i sedam skokova. Srbija u narednom meču za tri dana gostuje Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari