Košarkašice Srbije se danas okupljaju pred meč sa Turskom u Beogradu 1Foto: Srđan Stevanović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u narednoj nedelji započinje kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će se leta 2021. godine održati u Španiji i Francuskoj.

Srbija se nalazi u Grupi E sa Turskom, Albanijom i Litvanijom, a u ovom „novembarskom prozoru“ odigraće utakmice protiv Turske, 14. novembra u Hali sportova „Ranko Žeravica“, odnosno 17. novembra u Draču protiv Albanije. Okupljanje reprezentativki zakazano je za danas.

„Turska je veoma ozbiljna ekipa, dok nas u Albaniji čeka neugodno gostovanje. Svakako mislim da smo favoritkinje i da ne bi trebalo da imamo većih problema da pređemo prve dve prepreke“, rekla je Dajana Butulija.

Od utakmice za treće mesto na Evropskom prvenstvu protiv Velike Britanije u Beogradskoj areni je prošlo tek četiri meseca i taj duel, kao i čitav nastup na šampionatu u Zrenjaninu i Beogradu, još je u glavama bronzanih srpskih košarkašica.

„Kao i uvek, potrebno je da prođe vreme da bi se slegli utisci i da čovek postane svestan koliko je važan uspeh postigla naša reprezentacija. Izuzetno sam ponosna na čitav tim i na to kako smo se na čelu sa selektorkom Marinom Maljković opet vratile u sam vrh evropske košarke“, rekla je Butulija.

„Upravo zbog toga mislim da smo zaslužile punu dvoranu protiv Turske. Očekujem da ljudi to prepoznaju i da ćemo imati veliku podršku. U svakom slučaju posebno se radujem što ću opet igrati u hali u kojoj sam doživela neke od najlepših emocija u karijeri i najveće klupske uspehe“, zaključila je Dajana Butulija.

Utakmica protiv Turske na programu je u četvrtak, 14. novembra, od 17.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari