Košarkašice Srbije se vraćaju sa kontinentalnog prvenstva bez medalje 1Foto: FIBA

Košarkašice Srbije do 20 godina zauzele su četvrto mesto na Evropskom prvenstvu koje se igra u Letoniji.

Izabranice Dajane Butulije su doživele ubedljiv poraz u meču za bronzu, budući da je Španija bila bolja od njih rezultatom 94:36.

Španija, iako ubedljivo poražena u polufinau od Francuske, jasno je pokazala da je za klasu bolja od reprezentacije Srbije.

Igračice Rubena Burgosa su u svakom aspektu igre bile bolje od „Orlica“, u odbrani su delovale neprolazno, a u napadu su sjajno šutirale za tri poena.

U nekoliko navrata prednost „Crvene furije“ iznosila je i preko 50 poena prednosti, pa se slobodno može reći da je pobednik odlučen već nakon prve četvrtine kada su Špankinje vodile sa 27:13.

Sa poteškoćama u igri se nastavilo i u drugoj četvrtini, kada košarkašice Srbije gotovo da ništa nisu mogle da pogode, pa je rezultat na poluvremenu bio 49:20.

Pred kraj treće četvrtine bilo je 41 poen razlike u korist Španije, a nakon treće deonice igre na semaforu je stajao rezultat 75:27.

U poslednjoj četvrtini prednost je iznosila i preko 50 poena – 78:27, pa se na kraju samo postavljalo pitanje kojim će se rezultatom završiti meč.

U finalu se sastaju Francuska i Letonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari