Košarkašice Srbije ubedljive protiv Slovačke 1Foto: Freeimages/Gabriella Fabbri

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Slovačke sa 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14) u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije je od samog početka meča nametnula agresivan ritam i stigla je do vodjstva od 12:5 u četvrtom minutu. Slovačka je uzvratila brzom igrom i preciznim šutem za tri poena, pa su košarkašice Srbije na prvi mini odmor otišle sa plus šest (22:16).

Srbija je do prve dvocifrene prednosti stigla u 14. minutu, posle sjajne akcije koju je završila trojkom Nevena Jovanović. Tada je bilo 30:20.

Posle nove trojke koju je pogodila Jelena Bruks, Srbija je otišla na 36:22.

Do kraja poluvremena lepim akcijama Čadjo, Dabović i Bruks doveli su Srbiju i do 26 poena viška (53:27). Rezultat je na kraju prvog poluvremena bio 53:30.

Najveću prednost u trećoj četvrtini Srbija je imala u 28. minutu kada je bilo 73:39, dok je taj deo igre završen rezultatom 77:46.

Stvari se nisu promenile ni u poslednjih deset minuta, kada je Srbija agresivnom igrom uspela da održi visoku prednost i na kraju da slavi sa 93:60.

„Radimo i to je sve. Naša generalna proba za EP biće u Francuskoj sledeće nedelje. Tamo ćemo odigrati tri utakmice protiv Francuske, Turske i Rusije koje su potpuno druga klasa i onda ćemo znati nešto više o nama“, rekla je selektorka Marina Maljković.

„Bosna i Slovačka bez svojih vodećih igračica nisu realan protivnik. Oba tima su nam značila puno u smislu borbenosti, jer igraju grubu košarku koja se očekuje na ovom prvenstvu i zato smo ih birali u uvodnim utakmicama da bismo od starta znali šta nas čeka“, rekla je dodala je ona.

Košarkašica Srbije Sonja Petrović kazala je da je igra njena ekipe i dalje od željene, ali je istakla da ima poboljšanja.

„Mislim da smo i dalje daleko od željene igre i forme, ali u svakom slučaju vide se poboljšanja u igri u odnosu na neke prošle treninge. Ima stvari sa kojim možemo da budemo zadovoljne, ali svakako da je veliki rad ispred nas“, rekla je ona.

I kapitenka Jelena Bruks navela je da ima prostora za napredak.

„Izuzetno pozitivni utisci. Prošli smo par utakmica i drago mi je da vidim napredak jer naporno radimo i bilo bi mi krivo da se to ne vidi na terenu. Ima i puno grešaka i prostora za napredak, ali vidi se da dobro radimo“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari