Sreda je po očekivanju donela mnogo košarkaškog uzbuđenja. Odigrano je deveto kolo domaćeg prvenstva u kome su sva četiri meča bila interesantna i puna neizvesnosti. Najveće iznenađenje je načinila Vojvodina koja je kao domaćin u triler završnici savladala aktuelnog šampiona Partizan (96:95).

Sreda je po očekivanju donela mnogo košarkaškog uzbuđenja. Odigrano je deveto kolo domaćeg prvenstva u kome su sva četiri meča bila interesantna i puna neizvesnosti. Najveće iznenađenje je načinila Vojvodina koja je kao domaćin u triler završnici savladala aktuelnog šampiona Partizan (96:95). Ovo je ujedno i prvi poraz jednog od timova iz velike četvorke srpske košarke koja nas je predstavljala u Jadranskoj ligi i na Evro sceni (Partizan, Zvezda, Hemofarm, FMP) od klubova koji su se za plasman u Sinalko ligu plasirali iz „krnjave“ Naše lige. Hemofarm je u Železniku savladao FMP (79:78) i drugoj međusobnoj utakmici timova koji su najozbiljniji kandidati da ugroze Partizan u borbi za titulu. Izabranici Miroslava Nikolića su ostvarili značajan trijumf pred završnicu prvenstva iako su tokom većeg dela meča jurili prednost „pantera“.

Rezultati 9. kola

FMP – Hemofarm 78:79, Vojvodina – Partizan 96:95, Crvena zvezda – Mega Ishrana 94:86, Sloga – Mašinac 75:81. Tabela: Hemofarm 8-1, Partizan 7-2, FMP 7-2, Crvena zvezda 5-4, Vojvodina 4-5, Mega Ishrana 2-7, Mašinac 2-7, Sloga 1-8. Parovi 10. kola (19. maj): Mega Ishrana Vojvodina, Partizan – Sloga, Mašinac – FMP, Hemofarm – Crvena zvezda.

Crvena Zvezda je u Pioniru ostvarila očekivanu pobedu protiv Mega Ishrane (94:86), ali su Gurović i drugovi ponovo pokazali određene slabosti u igri koje ako Zvezda ozbiljno misli da uđe u trku za titulu moraju biti „ekspresno“ otklonjene. U poslednjoj utakmici devetog kola, Mašinac je u derbiju začelja savladao Slogu (81:75) koja nije imala podršku svojih najvatrenijih navijača. „Kasapi“ su demonstrativno napustili dvoranu dva minuta pre početka utakmice zbog zabrane da istaknu svoje transparente, pa su „studenti“ imali olakšan posao da savladaju gradskog rivala.
Nažalost, izuzetno interesantno i neizvesno kolo koje je po kvalitetu opravdalo očekivanja svih ljubitelja košarke ponovo je obeležio katastrofalan i neobjašnjivo loš odziv publike. Neračunajući gledaoce u SPENSU koji su na pravi način dočekali aktuelnog šampiona Partizan (3500 gledalaca), interesantnim mečevima u prestonici FMP-Hemofarm i Crvena zvezda-Mega Ishrana je ukupno prisustvovalo „mizernih“ 1000 posetilaca, od toga samo 200 u Pioniru. Novi predsednik i vodeći ljudi našeg Košarkaškog Saveza, koji su trenutno okupirani morem drugih problema (odabir selektora, odnos prema Jadranskoj ligi…) definitivno moraju da nađu rešenje za ovaj (ne mali) problem čije bi odlaganje dovelo do potpune nezainteresovanosti za najtrofejniji sport u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari