Kostić bliži finalu Lige Evrope 1foto EPA-EFE/Enric Fontcuberta

U prvim mečevima polufinala Lige Evrope Lajpcig je minimalnim trijumfom nad Rendžersom (1:0) obezbedio prednost pred revanš narednog četvrtka u Glazgovu, dok je Ajntraht priredio iznenađenje u Londonu (1:2). Golovima Knaufa i Kamade savladao je Vest Hem, koji je prethodno na 1:1 poravnao pogotkom Antonija. Ekipa Filipa Kostića stekla je tako finu prednost i trenutno je najbliža finalu Lige Evrope.

U prestonici Engleske viđen je sasvim korektan fudbal solidnog tempa, nestalnog pritiska u manevru na obe strane, samim tim i čestih šansi iz tranzicije.

Ajntraht je poveo golom Knaufa već u prvom minutu na aisstenciju Borea. Nekadašnji polaznik fudbalske škole Borusije Dortmund u koju je stigao 2016. iz Hanovera, iskoristio je konfuziju u odbrani domaćina, matiravši udarcem glavom golmana Areolu.

Vest Hem je iz druge izglednije kombinacije poravnao na 1:1 egzekucijom Antonija, najboljeg strelca tima ove sezone.

Na obe strane su, potom, viđene dobre šanse; domaćin je u dva navrata pogađao okvir gola, a makazice Bovena u nadoknadi vremena, kojima je pogodio prečku gola Trapa, bile su krajnje graciozne i velika je šteta što lopta nije završila u mreži.

Takođe, i gosti su preko raspoloženog Kamade imali odličnu šansu, ali je njegov šut bio dovoljan da lopta završi na stativi.

Utisak je da je Vest Hem bio bolji rival, da je stvorio više prilika, ali je Ajntraht podsetio javnost koliko je kvalitetan u kontri i šta sve na otvorenom terenu po levoj strani može Kostić.

Rendžers je i u Lajpcigu pokazao sve razloge zbog kojih je preko Crvene zvezde i Brage sitgao do polufinala Lige Evrope.

Domačin jeste imao incijativu, najviše je pretio preko Nkunkua, međutim više od tri konkretnije prilike nije uspeo da iskreira.

Na kraju je do gola došao u 85. minutu sjajnim šutem Anhelina, nekada levog beka a danas spoljneg u formaciji sa trojicom štopera.

Španac nije oklevao i na izbačenu loptu iz šesnaesterca Rendžersa divno je reagovao. Inače, u Ligi konferencija, Fejnord je u prvom susretu pobedio Marsej 3:2, dok su Lester i Roma remizirali 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari