Kragujevac: Veliki uspeh atletskih klubova Radnički i Park 1Foto: AK Park Kragujevac

Atletičari Kragujevca na Prvenstvu Srbije za seniore u dvorani, osvojili brojne medalje, priznanja i postigli nove lične rekorde.

Devetnaestogodišnji Aleksa Ratinac, atletičar kluba Park iz Kragujevca, već prvog dana Prvenstva Srbije za seniore u dvorani, osvojio je zlatnu medalju u troskoku, skočivši 14,56 metara.

Tako je nastavio tradiciju uspešnih kragujevačkih takmičara u ovoj disciplini. Nakon dve titule Milana Mladenovica, kao i prethodne dve Luke Radojičića, Ratinac je ove godine svom klubu doneo petu uzastopnu titulu seniorskog prvaka Srbije u troskoku.

Aleksa Ratinac je, takodje, drugoga dana takmičenja, u disciplini skok u dalj, postavio i svoj novi lični rekord skočivši 7,03 metara, što je za 20 centimetara bolje od njegovog prethodno najboljeg rezultata.

Ovim rekordom zauzeo je drugo mesto u skoku u dalj, odmah iza proslavljenog Kragujevčanina Lazara Anića,  člana atletskog kluba Radnički, koji je skočio 7,77 metara i osvojio zlatnu medalju.

Treće mesto i bronzanu medalju osvojila je atletičarka Radničkog Ljubica Simović u disciplini skok u dalj ličnim rekordom od 6,12 metara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari