Kraj fascinantne serije: Đoković poklekao posle 43 uzastopne pobede u Australiji 1Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje ističe da mu je kopno Petog kontinenta omiljeno za igru u vreme kada je tamo vrelo leto, a kod nas sredina zime, iako su ga australijske vlasti na mučan način onemogućile da brani grend slem tutulu u Melburnu 2022. zbog poznatog razmimoilaženja oko vakcinacije od virusa korona.

Kad to smatra, srpski as uzima u obzir da je na Australijan openu trijumfovao deset puta, uvećavši svoj rekord i prošle godine, i da je gotovo polovinu rekordnog broja grend slem trofeja (24) pokupio u „Rod Lejver“ areni.

Njegova ostvarenja na prvom turniru za grend slem u sezoni su impresivna jer je, izuzimajući tu 2022, nepobeđeni šampion četiri godine uzastopce, što je ukupno 28 duela.

Uz ta znamenja ima ih u Australiji još.

Postigao je svih šest pobeda vodeći Srbiju ka trijumfu na prvom ATP kupu u Brizbejnu i Sidneju 2020, a sledeće godine još dve u Melburnu u takmičenju po grupama (naš tim se nije probio dalje u polufinale).

Prošle godine je uvertiru za Australijan open načinio sa svih pet pobeda do trofeja u Adelaidi.

Na tekućem Junajted kupu doprineo je da Srbija uđe u četvrtfinale pobedama i protiv kineskog igrača i protiv češkog.

Poklekao je posle 43 uspeha uzastopce u Australiji.

Skalp mu je uzeo domaći teniser Aleks de Minor.

Pre njega Đokovića je iznenadio teniser iz Južne Koreje Hjeon Čung sa 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3) u osmini finala Australijan opena 2018.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari