Kraj ili majstorica 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Večerašnji meč Crvene zvezde i Cedevita Olmpije mogao bi da bude završetak jedne polufinalne serije ABA lige ili predigra za treći susret.

Košarkaši bepgradskog kluba imaće priliku da obezbede plasman u finale ABA lige pošto se u drugoj polufinalnoj utakmici (18.30) u Ljubljani sastaju sa slovenačkim rivalom. Crveno-beli su u prvoj utakmici u Beogradu slavili rezultatom 93:82, a bolji iz ovog meča će za trofej igrati sa pobednikom polufinalne serije Partizana i Budućnosti.

Igrači trenera Dejana Radonjića su u seriju sa slovenačkim timom ušli kao favoriti, uprkos činjenici da su Ljubmeđu petice Ljubljančana Alena Omića i krilnog centra Zvezde Luke Mitrovića. U prvom meču Omić je zabeležio čak osam uhvaćenih lopti, ali je Mitrović bio najbolji igrač utakmice, jer je zabeležio 21 poen i sedam skokova.

Za crveno-bele će biti od presudnog značaja da sačuvaju koncentraciju tokom svih 40 minuta i da ne dozvole da ih poremete periodi igre u kojima će domaćina služiti šut za tri poena. Ova dva tima su se od početka sezone sastala tri puta i Zvezda je ostvarila sve tri pobede, a velika promena u odnosu na dosadašnje mečeve biće to što se očekuje da će domaćin imati podršku pune dvorane.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić, primećuje da duga pauza od završetka ligaškog dela takmičenja do polufinalnih duela nije negativno uticala na njegov tim.

– Posle duge pauze nismo bili sigurni kako ćemo izgledati na terenu i najvažnije nam je bilo da ostvarimo pobedu. Napravili smo detaljnu analizu pred revanš i dobro smo se spremili, pa se nadam da ćemo već u Ljubljani završiti posao, Nismo imali puno vremena da popravimo neke stvari koje nisu funkcionisale najbolje u Beogradu – izjavio je prvi stručnjak crveno-belih.

Prema njegovim rečima, Cedevita Olimpija je pokazala da nije slučajno bila u seriji pobeda u finišu sezone.

– To je ekipa protiv koje moraš svih 40 minuta da budeš maksimalno koncentrisan. Treba biti strpljiv i sačekati trenutke u kojima možeš da iskoristiš svoje prednosti. Poznajemo se dobro i malo je prostora za iznenađenja – smatra Radonjić.

Jurica Golemac kaže da nije bilo puno vremena da bi se popravile greške iz prvog duela.

– U Beogradu smo promašili puno slobodnih bacanja i zicera i dozvolili protivniku mnogo ofanzivnih skokova. Tu leži i prostor za poboljšanje u igri. Cilj nam je da seriju vratimo u Beograd, a da bi stigli do toga pre svega treba da popravimo igru u odbrani – ceni trener Ljubljančana.

Polufinalna serija ABA lige

Budućnost – Partizan (0:1) sinoć

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda (0:1) 18.30

* U finale ide ekipa koja prva ostvari dve pobede

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari