Krajinović posle pet setova izgubio od Medvedeva na Australijan openu 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Srpski teniser Filip Krajinović nije danas uspeo da se plasira u osminu finala Australijan opena u Melburnu pošto je izgubio od četvrtog tenisera sveta Danila Medvedeva iz Rusije posle pet setova, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3, 0:6.

Krajinović, 33. teniser sveta, izgubio je posle tri sata i šest minuta.

Medvedev je u prva dva seta napravio tri brejka i za nešto više od sat vremena poveo je sa 2:0. Krajinović je posle toga zaigrao bolje, u naredna dva seta napravio je tri brejka i jednom izgubio svoj servis, što mu je bilo dovoljno da izbori peti set.

U odlučujućem petom setu Medvedev nije prepustio srpskom teniseru nijedan gem i plasirao se u osminu finala prvog grend slem turnira u sezoni.

Medvedev će igrati protiv 192. tenisera sveta Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Mekdonald je pobedio 91. na ATP listi Južnoafrikanca Džordža Lojda Harisa sa 7:6, 6:1, 6:4.

Nadal i Fonjini u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 69. igrača sveta Britanca Kamerona Norija posle tri seta, 7:5, 6:2, 7:5.

Drugi teniser sveta pobedio je posle dva sata i 15 minuta.

Nori je u petom setu oduzeo servis Nadalu i poveo sa 3:2, ali je Španac odmah u narednom gemu vratio brejk i izjednačio. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, sve do 12. kada je Nadal napravio još jedan brejk i osvojio set.

U drugom setu Nadal je dva puta oduzeo servis Noriju i nešto lakše osvojio set.

Obojica su u trećem setu bili sigurni u gemovima na svoje servise, sve do 12. gema, kada je Nadal napravio brejk i pobedio.

Nadal će u osmini finala igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji je bio bolji od domaćeg tenisera Aleksa De Minora 6:4, 6:3, 6:4.

Nadal u Melburnu igra za rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri.

Stojanović i Jurak u osmini finala dublova na Australijan openu

Srpska teniserka Nina Stojanović i njena partnerka u dublu Darija Jurak iz Hrvatske plasirale su se danas u osminu finala Australijan opena u Melburnu, pošto su pobedile prve nosioce tajvansko-češki dubl Sje Su Vej i Barboru Stricovu posle tri seta, 7:6, 3:6, 7:5.

Stojanović i Jurak pobedile su posle dva sata i 25 minuta.

U prvom setu oba para napravila su po tri brejka i odigran je taj brejk koji su Stojanović i Jurak dobile sa 7:5.

Su Vej i Stricova su zaigrale bolje u drugom setu, tri puta su oduzele servis protivnicama, koje su napravile jedan brejk i izjednačile su na 1:1.

Najbolji dubl sveta je u trećem setu poveo sa 5:3, ali su Stojanović i Jurak posle toga osvojile četiri uzastopna gema, iskoristile treću meč loptu i plasirale se u osminu finala.

Stojanović i Jurak će igrati protiv špansko-italijanskog para Alione Bolsove Zadoinov i Jasmine Paolini.

Pobede Rubljova, Cicipasa i Ruda

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se danas u osminu finala Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 65. igrača sveta Španca Felisijana Lopesa posle tri seta, 7:5, 6:2, 6:3.

Osmi igrač sveta pobedio je posle sat i 32 minuta. On je četiri puta oduzeo servis 39-godišnjem Lopesu, koji nije uspeo da napravi nijedan brejk.

Rubljov će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda, koji je pobedio Moldavca Radua Albota sa 6:1, 5:7, 6:4, 6:4.
Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Šveđanina Mikaela Imera sa 6:4, 6:1, 6:1.

Cicipas će u osmini finala igrati protiv Italijana Matea Beretinija, koji je bio bolji od Karena Hačanova iz Rusije posle tri seta, 7:6, 7:6, 7:6.

Barti, Mertens, Vekić u osmini finala, poraz Pliškove na Australijan openu

Prva teniserka sveta Ešli Barti plasirala se danas u osminu finala Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 32. igračicu sveta Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu posle dva seta, 6:2, 6:4.

Australijanka je pobedila posle sat i 21 minuta i treći put uzastopno se plasirala u osminu finala domaćeg grend slema.

Barti je pet puta oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Barti će u osmini finala igrati protiv Amerikanke Šelbi Rodžers, koja je pobedila Estonku Anet Kontavejt sa 6:4, 6:3.

U osmini finala je i Belgijanka Elis Mertens, pobedom protiv Švajcarkinje Belinde Benčić 6:2, 6:1. Mertens će igrati protiv Čehinje Karoline Muhove, koja je pobedila sunarodnicu, šestog nosica Karolinu Pliškovu sa 7:5, 7:5.

Amerikanka Džesika Pegula plasirala se prvi put u karijeri u osminu finala nekog grend slem turnira, pošto je pobedila Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:2, 6:1.

Pegula će za mesto u četvrtfinalu igrati protiv petog nosioca Ukrajinke Eline Svitoline, koja je pobedila Kazahstanku Juliju Putincevu sa 6:4, 6:0.

Hrvatska teniserka Dona Vekić pobedila je u trećem kolu Estonku Kaju Kanepi sa 5:7, 7:6, 6:4. Ona će igrati protiv Amerikanke Dženifer Brejdi, koja je bila bolja od Kaje Juvan iz Slovenije sa 6:1, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari