Moskovski CSKA nije uspeo da sačuva prednost od 2:1 protiv turskog Fenerbahčea, u meču drugog kola Lige šampiona, ali je zato njegov vezista i srpski reprezentativac Miloš Krasić pre dve večeri postigao svoj prvi gol u najjačem evropskom klupskom takmičenju.
– Presretan sam zbog svog prvenca, ali i razočaran zbog ispuštene pobede.

Moskovski CSKA nije uspeo da sačuva prednost od 2:1 protiv turskog Fenerbahčea, u meču drugog kola Lige šampiona, ali je zato njegov vezista i srpski reprezentativac Miloš Krasić pre dve večeri postigao svoj prvi gol u najjačem evropskom klupskom takmičenju.
– Presretan sam zbog svog prvenca, ali i razočaran zbog ispuštene pobede. Svega pet minuta nas je delilo od bodova, koji bi nas znatno približili ovosezonskom cilju CSKA u Ligi šampiona, a to je plasman u osminu finala. Prevazišli smo Kup UEFA, ali i takmičenje po grupama LŠ. Drugi put zaredom smo njeni učesnici, imamo dobru ekipu i igru, vreme je da napravimo korak više. Samo još da poboljšamo realizaciju – misli naš internacionalac u redovima prvaka Rusije, koji sa jednim trijumfom, remijem i bodom zauzima poslednju poziciju u G grupi, iza Intera, PSV-a i Fenerbahčea.
Verujete u prolaz među 16 iako niste puno profitirali u prva dva kola?
– Pred nama je duga trka za drugo mesto u grupi, pošto je Inter neprikosnoven u ovoj konkurenciji. Biće još prilika i prostora za hvatanje bodovnog priključka, pogotovo što se ni Holanđani ni Turci nisu naigrali protiv nas. Bolje bi, naravno, bilo da smo makar jednu od tih utakmica dobili, ali ni ovako nismo bez šansi. Naprotiv, sve je otvoreno.
Istom se nadaju i ostali vaši zemljaci, koji se takmiče u istoj grupi?
– Da, kakav god da bude konačan raspored, tri srpska fudbalera će otići u sledeću fazu najkvalitetnijeg takmičenja. Drago mi je što se na svake dve nedelje viđam sa Stankovićem iz Intera, Lazovićem iz PSV-a i Kežmanom, koji igra za Fenerbahče, a svima nam imponuje što našu zemlju predstavlja toliki broj fudbalera. To je najbolji dokaz da su igrači sa ovih prostora još uvek na ceni u Evropi.
U domaćem šampionatu vam ne ide baš sve po planu?
– Platili smo ceh povredama važnih igrača i čestim odsustvovanjima prvotimaca iz Brazila, zbog reprezentativnih obaveza. Ne možemo da odbranimo titulu, što je za klub navikao na (vice)šampionska zvanja rezultatski podbačaj. Moramo, međutim, izvući maksimum iz preostalih pet kola. Raspored na tabeli je takav da prvenstvo možemo završiti kao treći, ali i kao peti. Nadamo se najboljem.
U međuvremenu čeka vas važan dvomeč sa reprezentacijom?
– Bez obzira na sve amplitude u igri i rezultatima naše reprezentacije od početka kvalifikacija, vidim nas na šampionatu Evrope u Austriji i Švajcarskoj. Svesni smo da će biti teško dobiti sve četiri preostale utakmice, ali verujem da smo sposobni za to. Za početak, gostovanja u Jermeniji i Azerbejdžanu moramo odraditi kao da su derbiji. Bez tih šest bodova, nemamo čemu da se nadamo – jasan je Krasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari