Kristijano Ronaldo je samo početak, milioneri iz Rijada dovode još svetskih asova 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kristijano Ronaldo je stigao za novac koji se racijom ne može obraditi. Da bi to, zapravo, mogao da bude tek početak rasipanja, pokazuju informacije da se Al Nasr nameračio na još jednog fudbalera vrsnih sposobnosti.

Marko Rojs, kapiten Borusije Dortmund, po svemu sudeći „broji sitno“ u klubu u kojem je od 2012.

Naime, „milioneri“ nisu spremni da ponude sumu približnu onoj koju bi nekadašnji reprezentativac Nemačke mogao da dobije u Al Nasru.

Prema informacijama Bilda, Rojs ima opciju da se priključi Ronaldu za 20 miliona evra godišnje, što je impozantna suma novca za igrača u trideset četvrtoj godini života.

Rojsu je poslednjih godina karijera u stagnaciji, a delimični razlozi povezani su sa brojnim povredama kojima je sklon.

Ako se zna da u Borusiji zarađuje 12 milona evra, bruto, na godišnjem nivou i da sigurno novim ugovorom ne bi bio ni blizu pomenute sume, onda je mogućnost selidbe u Rijad sasvim razumljiva.

Da njegovo telo sve više pokazuje znake umora, iscrpljenosti i nemogućnosti kontinuiranog igranja na vrhunskom nivou pokazuje i poslednje odsustvo sa terena, praktično od oktobra 2022. zbog povrede članka.

Njemu je preostalo još šest meseci do isteka tekućeg ugovora. U Dortmundu nisu u potpunosti nezainteresovani za nastavak saradnje, ali sigurno ne pod uslovima kakve mu nudu Al Nasr.

„Ostalo mi je još samo šest meseci ugovora i naravno da moram da gledam unapred. Bilo bi pogrešno kada ne bih razmatrao opcije koje su preda mnom“, naznačio je Rojs da je mogućnost odlaska vrlo moguća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari