Krka kao "nagazna mina" 1Foto: Starsport

Shodno skromnom budžetu i za regionalne prilike, Krka poslednjih godina veoma lepo radi, praveći finu kombinaciju iskusnih, mahom slovenačkih igrača i darovitih momaka koji u ekipi iz Novog Mesta imaju priliku da se afirmišu.

Nakon što su uz veliku dozu sreće, košem Rašona Tomasa u poslednjoj sekundi utakmice, pobedili Megu i tako ostali u konkurenciji za mesto u plej-ofu, košarkaše Partizana u subotu, u 11. kolu ABA lige, upravo očekuje gostovanje u hali „Leon Štukelj“ u kojoj su tradicionalno morali dobro da se preznoje kako bi se trijumfalno vratili u Beograd.

Krka spada u grupu ekipa sposobnih da kod kuće iznenade i najveće regionalne favorite.

Crno-beli su u sezoni 2018/19. doživeli poraz u Novom Mestu koji su u poslednjih deset godina samo u dva navrata napustili sa razlikom većom od deset poena.

Trener Anzulović u sastavu ima samo trojicu igrača starijih od 30 godina, među kojima se posebno ističe Rok Stipčević.

Iskusni hrvatski plejmejker, bivši reprezentativac „kockastih“ idejni je vođa ekipe u kojoj nastupaju i dvojica srpskih centara: Vasilije Vučetić i Milan Milovanović.

Hala „Leon Štukelj“ veoma je specifična i više podseća na malo veću i savremeniju salu za fizičko u kojoj defanzivne karakteristike i sposobnosti domaćih igrača posebno dolaze do izražaja.

Krka je među pet najboljih odbrana u Ligi.

Uprkos tome što je u dosadašnjem delu sezone samo jednom pobedila u Novom Mestu, jedino je protiv Cibone drastično podbacila.

Po košgeterskom učinku ističu se pomenuti Stipčević (11,7) i jedini Amerikanac u sastavu, Roderik Kampor (10,1).

– Krka je neugodan protivnik zato što postavljaju igru dosta riskantno. Odlučiće se sigurno kome će ići ispod, koga će da puštaju. Mi moramo da odigramo sa visokom koncentracijom, a pogotovu moramo da držimo odbranu i skok u visokom ritmu, da koristimo svoje prednosti. U napadu smo u poslednjoj utakmici imali 17 izgubljenih lopti, pre toga u dve utakmice sedam i osam što je bilo dobro. Tako da moramo da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i da igramo timski i pametno – smatra trener crno-belih Sašo Filipovski.

Imperativ protiv Cedevite

Samo 48 sati od evroligaškog duela sa Valensijom, košarkaši Crvene zvezde sastaće se sa Cedevita Olimpijom u derbiju 11. kola ABA lige (19.00). Nakon poraza od Budućnosti u Hali „Aleksandar Nikolić“ crveno-beli će biti pod apsolutnim imperativom pobede. Osim poraza od Partizana, Ljubljančani su zabeležili sve pobede na Jadranu. Na dominantan način prošli su prvu fazu Evrokupa; statistički su ubedljivo najbolji napadački tim u regionu (92,9p) na impresivnih su 46,4 odsto za tri poena i 20 timskih asistencija (treći u ligi). Bivši igrač Zvezde, Jaka Blažić u životnoj je formi: sa 15,3 poena najbolji je strelac ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari